Jenny Strömstedt anklagas för korruption

Vill vara journalist men liknar mest en korrupt hejaklacksledare.
Det är ingen hejd på sågningen som Jenny Strömstedt utsätts för.
Orkar hon komma tillbaka efter smällen?

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-06-19 kl 05:08 |

ProvaPremium

Dagens Nyheters tongivande kultur, tv och sport-krönikör Johan Croneman, 64, är uppskattad för sin stilistiska förmåga och analytiska snille.

Han är även fruktad för sin integritet och förmåga att genomskåda människor och företeelser.

Bild 1 av 7

Jenny Strömstedt anklagas för vänskapskorruption av Dagens Nyheters krönikör Johan Croneman.
Bild 2 av 7

Makarna Strömstedt umgås allra helst med andra kändisar, därvidlag påminner de om Filip Hammar. Niklas Strömstedt har uteslutande haft kända fruar och flickvänner.
Bild 3 av 7

Jenny Strömstedt är Leif GW Perssons programledarkollega i TV4:s "Brottsjournalen". Det uppdragets journalistiska karaktär är dock högst begränsad.
Bild 4 av 7

Johan Croneman sommarpratade 2014, här vid presentationen av det årets sommarpratare. Notera att Croneman vägrar bära den fåniga blomsterkransen.
Bild 5 av 7

Så här är vi vana att se paret Strömstedt. De älska vimmel och andra kändisar. Ju finare, som här Polarprisgalan, desto bättre.
Bild 6 av 7

Jenny Strömstedt hyser förtroende från TV4 som lät henne leda partiledardebatter trots att man med visst fog kan ifrågasätta hennes journalistiska kompetens, enligt Johan Croneman.
Bild 7 av 7

Jenny och Niklas Strömstedt utanför Grand Hôtel och "Brilliant minds" för två år sedan. Programledaren tycker om att frottera sig på dylika låtsastillställningar.

Han är helt orädd och en journalist av den ”gamla skolan” som inte har något behov av att vare sig bli känd eller sätta sig i knät hos makthavare och kändisar.

Jenny Strömstedt, 46, kan sägas representera en annan form av ”journalistik”. Hon är mer känd för sitt kändisskap är journalistiska förmågor eller meriter.

Hon ränner på kändisfester i tid och otid och umgås nästintill uteslutande med andra kändisar och är mån om att hålla sig väl med de som hon förutsätts kritiskt granska. Hon är gift med popartisten Niklas Strömstedt, 60, som bland annat är känd för att alltid ha kända fruar eller flickvänner.