Jenny Strömstedts nya karriär efter kollapsen

Kollapsen i direktsändning ändrade allt.
Nu skiftar Jenny Strömstedt karriär.
Tv-profilens planer blir verklighet i höst.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2020-07-07 kl 14:20 |

ProvaPremium

Hundratusentals TV4-tittare chockades av dramatiken.

Jenny Strömstedt, 47, svimmade mitt i intervjun med Palme-åklagaren Krister Peterson, 59, i specialprogrammet om mordet Olof Palme. Drygt tio minuter in i direktsändning knäade den blonda programledaren, bördig från Sollentuna norr om Stockholm.

Bild 1 av 12

Jenny Strömstedt kollapsade i direktsändning och hundratusentals TV4-tittare chockades. Nu har programledaren nya planer för hösten som inte har med tv att göra.
Bild 2 av 12

För drygt ett år sedan skrev Jenny en krönika som kom att bli väldigt ifrågasatt. Hon berättade att hon misshandlats oprovocerat, många trodde att hon ljög.
Bild 3 av 12

Jenny Strömstedt uppgav att hon fick "en rak höger i njuren", slaget ska ha utdelats med en så våldsam kraft att programledaren "tvingades spana efter blod i urinen" i flera dagar.
Bild 4 av 12

Niklas Strömstedt gör allt han kan för att skydda sin älskade hustru. Dessvärre har pop-poeten en tämligen kolerisk läggning som tenderar att ställa till det för honom, hans bristande impulskontroll och eftersatta mognad har lett till bråk på krogen mer än en gång.
Bild 5 av 12

Det bar sig inte bättre än att Jenny Strömstedt blev polisanmäld för förtal, åklagaren beslutade dock, efter flera veckors övervägande, att inte inleda någon förundersökning mot programledaren.
Bild 6 av 12

Jenny Strömstedts framtid på TV4 var hotad ett tag när det blåste som värst, tack vare Stoppa Pressarna räddades hon dock kvar.
Bild 7 av 12

Emellanåt klickar omdömet för Jenny Strömstedt, den här bilden rönte kraftfull kritik.
Bild 8 av 12

Stoppa Pressarna tog med hjälp av en pensionerad polis och ett tyskt datorprogram fram en fantombild av den ökände "Jenny-mannen" som fortfarande är på fri fot, trots att en belöning på 250 000 kronor är utlyst.
Bild 9 av 12

Stoppa Pressarnas grävgrupp lyckades hitta den mytomspunna polisanmälan och därmed kunde Jennys heder till viss del återupprättas.
Bild 10 av 12

Steffo Törnquist var ett stort stöd för Jenny under den prövande tiden. Steffo är en sann gentleman och mycket uppskattad av både tittare och kolleger.
Bild 11 av 12

Jenny Strömstedt har arbetat under stor press och under intervjun med Palme-åklagaren svimmade hon i direktsändning.
Bild 12 av 12

En akademiskt skolad profilerare tog fram en gärningsmannaprofil i samarbete med Stoppa Pressarna.

Jenny Strömstedt rasade ihop fullständigt och i fallet var hon ytterst nära att dra med sig ståbordet.

Hon landade mitt på studiogolvet och en framrusande värdinna försökte förgäves få kontakt med henne.
– Jenny, Jenny, hördes den oroliga rösten ropa.

Chefsåklagaren Krister Peterson tystnade i sitt svar och satt förbryllad i rutan. Kanalen bröt för reklam och efter en ovanligt lång paus återkom programmet – nu hade rutinerade programledaren Anders Kraft, 51, tagit över efter Jenny.

Det är inte helt klarlagt vad som egentligen hände. Jenny Strömstedt har själv talat om blodtrycksfall.