Kalle Moraeus livsbeslut som förändrade allt

Det var nära att det inte blev av – men då ingrep släkten.
Kalle Moraeus livsbeslutet kom att förändra allt.
Nu berättar tv-profilen allt. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2018-11-14 kl 09:05 |

ProvaPremium

Kalle Moraeus, 55, blev kontaktad av redaktionen för ”Biggest Loser VIP”.

De frågade om han ville vara med i det populära bantnings- och träningsprogrammet för kändisar. Den glade spelmannen från Orsa tackade nej.

Bild 1 av 6

Kalle Moraeus tackade nej till "Biggest Loser VIP" först. Men vänner och släkt fick honom att ändra sig, något han är otroligt glad över idag.
Bild 2 av 6

Kalle Moraeus är framgångsrik både som musiker och programledare och uppskattad av publiken.
Bild 3 av 6

Kalle Moraeus blev faktiskt svensk mästare i luftgitarr 1984. Han var tidigare anställd vid Kungliga filharmoniska orkestern och är nu medlem i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester.
Bild 4 av 6

Kalle var överviktig och deppig när han började i tränings- och bantningsprogrammet i TV4. Med "Biggest Loser VIP" kom vändningen. Idag mår han bra.
Bild 5 av 6

Kalle Moraeus kommer från Orsa i Dalarna och han är synnerligen stolt över sin bakgrund.
Bild 6 av 6

Kalle Moraeus gästar Sanna Nielsen i "Allsång på Skansen".

Han är en populär musiker och programledare – men något bekräftelsebehov av att synas har han aldrig haft, därför brukar han tacka nej till det mesta. Så även denna gång.

Men Kalle, som hade gått igenom en tung skilsmässa och fått sparken från SVT två gånger om, mådde inte bra. Nu fanns plötsligt en chans till en stor livsförändring.

Och det var Kalles släktingar och vänner som insåg att det kunde vara bra för Orsa-killen att vara med i rutan och svettas bort överflödskilona. 
– Först när de ringde tackade jag nej, jag skrattade rakt ut och sa ”tycker ni jag är tjock?”. Jag har alltid varit lite reserverad med att vara med, och har snarare sagt nej till nästan allting. Jag har inget bekräftelsebehov på det viset, säger Kalle Moraeus till Expressen.