Kända svenskar hotade i våldsam kokainhärva

Deras dröm är på väg att gå i kras.
Nu hotas Pernilla Wahlgren, Hannah Graaf, Ica-Ulf och flera andra kända svenskar.
Marbella och den spanska solkusten är på väg att invaderas av kriminella gäng som styrs av svenskar där kokainaffärer utgör basen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2018-12-05 kl 07:25 |

ProvaPremium

Kokain, skottlossningar, nattliga villa-rån och kriminella uppgörelser.

Den spanska jetsetorten Marbella är hårt drabbad av kriminalitet. För kända svenskar som Pernilla Wahlgren, 50, Hannah Graaf, 40, Monika Ahlberg, 57, Mi Ridell, 50, och Paul ”Ica-Ulf” Tilly, 45, är vardagen i solen på väg att bytas ut mot ett blodigt allvar där ingen går säker.

Bild 1 av 6

Flera kända svenskar lyxboende i Marbella hotas nu av kriminella gäng som framförallt sysslar med kokainaffärer. Till de drabbade hör Pernilla Wahlgren, Hannah Graaf och Paul "Ica-Ulf" Tilly.
Bild 2 av 6

Pernilla Wahlgren har vid flera tillfällen berättat om sitt hus på den spanska solkusten. Nu hotas hennes tillvaro av kriminella gäng.
Bild 3 av 6

Nyskilda Hannah Graaf kan inte längre känna samma trygghet utan sin makes famn och med den ökande kriminaliteten på den spanska jetsetorten.
Bild 4 av 6

Paul Tilly och Isabella Staberg har starka känslor för varandra ska snart ha barn. Men nu hotas deras trygghet under den spanska solen.
Bild 5 av 6

Mi Ridell och Peter Andersson är förlovade och lyckliga. Men nu tornar mörka moln upp sig på den spanska sydkusten.
Bild 6 av 6

Monika Ahlberg har en mysig våning i gamla stan i Marbella men nu riskeras mat-profilens säkerhet.

Artisten Pernilla Wahlgren har vid flera tillfällen berättat om sin glädje över att ha ett hus på den spanska solkusten. Men sångerskans lata och lyxiga dagar vid poolen är räknade. Nu är den spanska lyxorten hårt drabbad av kriminella gäng och uppgörelser – och det är svenska gangsters som styr i bakgrunden.

Mer än 40 000 svenskar beräknas vara helt eller delvis bofasta i området och nu har de kriminella upptäckt de lukrativa affärer som går att göra på plats.

Ola Josefsson, på Svenska Magasinet i Fuengirola, har bott på solkusten sedan 1994.