Annons

Kändisarnas exklusiva kreditkort

De allra flesta använder kreditkort för att det är praktiskt eller ger någon slags fördel i form av rabatter och erbjudanden. Kreditkort kan dock också vara en statussymbol som många är villiga att betala för. De mest exklusiva kreditkorten är reserverade för Hollywoods största kändisar och den ekonomiska toppeliten, och kan endast erhållas genom inbjudan från kreditkortsföretagen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2023-09-08 kl 05:25 |

ProvaPremium

Vad dessa exklusiva ”invite-only”-korten innebär varierar. Från normala förmåner fast bättre – till helt unika förmåner. I många fall rör det sig dock om en ren PR-strategi. Myten om de största och bästa korten skapar både diskussion och teorier. Vilka får de mest exklusiva korten och vilka fördelar i livet ger de?

 

Bild 1 av 1sp kreditkort - Stoppa Pressarna

Amex Black Card – det första exklusiva kreditkortet

Hur Amex Black Card kom till finns det många teorier kring. Den kanske mest trovärdiga berör Jerry Seinfeld som på 90-talet gjorde reklamfilmer för American Express. Seinfeld var då på absoluta toppen av sin karriär med tv-serien med samma namn – en av de mest framgångsrika tv-serierna genom tiderna.