Ken Ring rökte och sålde hasch som 10-åring

Att Ken Ring haft en tuff uppväxt har nog inte undgått någon. När han som 13-åring förlorade sin mamma rasade hela rapparens tillvaro samman.
– Att svenska staten bara kunde låta det gå förbi, det kändes som ett svek, säger han.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2013-11-06 kl 10:39 |

ProvaPremium

Årets upplaga av TV4:s populära program ”Så mycket bättre” innehåller som vanligt ett blandat gäng svenska musiker. En av dem är den kontroversielle rapparen Ken Ring, 34.

Som 20-åring slog han igenom med låten ”Mamma” och drog i samma veva igång en folkstorm när han under Vattenfestivalen i Stockholm rappade om att man skulle våldta prinsessan Madeleine, 31, skriver Se & Hör.

Bild 1 av 3ken1 3 - Stoppa Pressarna

Ken Ring rökte på som 10-åring.
Bild 2 av 3ken4 1 - Stoppa Pressarna

Lilll Lindfors har varit med i "Så mycket bättre" med Ebbot Lundberg, Ken Ring, Bo Sundström, Agnes Carlsson, Ulf Dageby och Titiyo Jah (ej med på bilden).
Bild 3 av 3ken5 1 - Stoppa Pressarna

Ken uppträdde 1999 på Vattenfestivalen i Stockholm med låten "Spräng regeringen" där han sjunger om att man ska våldta prinsessan Madeleine. Hon var 17 år vid tillfället.

De vågade uttalandena kan ha sin botten i Kens uppväxt som inte varit en dans på rosor. I TV-programmet ”Livet blir bättre” berättade han för en tid sedan att han blev hög för första gången när han bara var 10 år gammal.
– Jag hade ingenting, jag rökte på och sålde hasch, sa han i programmet.

Mamman gick bort i cancer när Ken var 13 år gammal. Han hamnade på ungdomshem, men istället för att bli hjälpt var det vägen in till kriminalitet.
– Värst var det att isoleras. 48 timmar fick man sitta där. Det var 16 grader i cellen och man fick bara ha kalsonger på sig för att inte ha något man kunde strypa sig med, har han berättat.