Kristian Luuk indragen i nazi- och homosexskandal

Förödande och otäckt.
Nu dras Kristian Luuk in i en infekterad nazi- och homosex-skandal.
SVT kan tvingas ställa in ”På spåret”.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2020-10-15 kl 08:38 |

ProvaPremium

Hösten är här och snart är det premiär för ”På spåret” med Kristian Luuk, 54, som programledare. Den lite torre och akademiskt präglade humoristen går hem i stugorna även om han kanske inte utstrålar den där värmen som vi normalt sett förknippar med programledare i underhållnings-tv.

Nu hotas dock ”På spåret” efter en saftig nazi- och homosexskandal och Kristian Luuk går igenom en tung tid samtidigt som SVT förtvivlat försöker krishantera.

Bild 1 av 5

Kristian Luuk har dragits in i en otäck nazist- och homosexskandal. Nu måste SVT besluta sig för hur man ska göra med "På spåret".
Bild 2 av 5

Det är den hyllade debattören Hamid Zafar som mellan 2011 och 2015 har skrivit nedsättande saker om judar och homosexuella under pseudonym på nätet. Han är en av de tävlande i "På spåret".
Bild 3 av 5

Självfallet har Hamid Zafar varit sommarpratare samtidigt som han suttit och skrivit nazipropaganda och homofobiska inlägg på nätet.
Bild 4 av 5

Kristian Luuk stöttas nu av sin arbetskamrat Daniel Hallberg.
Bild 5 av 5

Frida Boisen är upprörd över att hennes "På spåret"-kamrat Hamid Zafar har hetsat mot judar på nätet. Nu kan hennes medverkan i "På spåret" utebli helt.

En av deltagarna i årets upplaga av ”På spåret” är debattören Hamid Zafar, 37, mer känd som ”Rektor Hamid”. Han tävlar tillsammans med journalisten, författaren och tv-profilen Frida Boisen, 46.

Nu avslöjar Dagens Nyheter att den hyllade debattören Hamid Zafar mellan 2011 och 2015 har skrivit nedsättande saker om judar och homosexuella under pseudonym på nätet.