Hälsa

Kristin Kaspersens nya hälsolarm – tvingas till vila

Hon måste lyssna på sin kropp.
Nu kommer Kristin Kaspersen med ett nytt hälsolarm.
Den populära programledaren är livrädd för att återigen bli utbränd.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-08-24 kl 12:05 |

ProvaPremium

Kristin Kaspersen, 53, är sedan flera år tillbaka frilansande egenföretagare. Ibland har hon mycket jobb och uppdrag, ibland är det lugnare.

Dilemmat är att som frilans kan det vara lätt att man tar på sig för mycket arbete – man vet inte när nästa chans kommer.

Bild 1 av 6Kristin Kaspersen Karleksfortvivlan Stor - Stoppa Pressarna

Kristin Kaspersen sörjer sin vän Arne Hegerfors. Den blonda programledaren var på hans begravning.
Bild 2 av 6Kristin Kaspersen Sopor Stor15 - Stoppa Pressarna

Kristin Kaspersen är ofta ensam.
Bild 3 av 6Kristin Kaspersen Rose Stor9 768x385 1 - Stoppa Pressarna

Kristin Kaspersen avslöjade tidigare att hon inlett en vit månad.
Bild 4 av 6Kristin Kaspersen Halsooro Stor - Stoppa Pressarna

Kristin Kaspersen fick hoppa in som programledare för "Let's Dance" med kort varsel.
Bild 5 av 6Kristin Kaspersen Middagsdejt Tva Stor11 - Stoppa Pressarna

Nu berättar Kristin Kaspersen om sin oro för att bli utbränd.
Bild 6 av 6Till vänster ser vi en bekymrad Kristin Kaspersen, till höger ser vi en sorglös Nisse Holm.

Kristin Kaspersen och tennisprofilen Nisse Holm påstås ha haft en innerlig romans. I maj 2022 ska det dock ha tagit slut. Nu kan hon äntligen gå vidare och se framemot första barnbarnet.

En period hade Kristin Kaspersen det riktigt tungt. Hon ledde en streamad travgala – i övrigt syntes hon inte överhuvudtaget.

Fick hoppa in med kort varsel

Det här året har dock varit mycket lyckosamt för den blonda halvnorskan. I våras fick hon med kort varsel hoppas in som programledare i ”Let’s Dance” efter att Petra Mede, 53, tvingats ställa in på grund av ryggproblem.

– Jag älskar Let’s Dance! I den här situationen är det viktigaste att Petra tar hand om sig. Det finns bara en Petra Mede men jag är otroligt stolt över att få frågan om att ersätta henne…, skrev Kristin Kaspersen på Instagram i samband med att nyheten kom ut.

Att varje vecka leda en lång direktsändning är ett tufft jobb, det ser så lätt ut i rutan för Kristin – men bakom ligger massor av jobb och en förmåga till koncentration.

Förutom tävlingsprogrammet i TV4 har Kristin Kaspersen sin podcast ”Nyfiken på” och sedan gör hon flera andra jobb som inte blir lika offentliga.

Måste ta det lugnare

I somras var hon exempelvis i Visby och arbetade i djurförsäkringsbolaget Agrias monter tillsammans med bland andra Anders Bagge, 55, och Johanna Lind, 51.

Nu kommer dock Kristin Kaspersen med ett hälsolarm – hon måste ta det lugnare för att inte bli utbränd.

– Under våren blev det mer jobb än jag tänkt och kanske mer än vad som är sunt. Bara roliga jobb. Men jag vet att jag bör vara försiktig med historiken av utmattning. Men jag gjorde ett aktivt val i tider som är tuffa och jag är frilansare så jag var och är innerligt tacksam för alla jobb som kom in, har Kristin skrivit tidigare, rapporterar Hänt.

Nu kommer ett nytt meddelande från Kristin Kaspersen där hon berättar om hur svårt hon har att gå ner i varv och bara vara ledig.

– Jag vill älska lugnare tempo, jag kommer att göra det… men det är en utmaning för mig! Jag bestämde redan i våras att jobba i ett lugnare tempo efter semestern, eller rättare sagt vanliga arbetstider och inte både dag, kväll och ibland helger. I en frilansvärld känner jag sån tacksamhet att ha mycket jobb, skriver den blonda programledaren.

Lätt för att bli rastlös

Kristin Kaspersen fortsätter:

– Och Jag älskar att jobba därför säger jag sällan nej utan går igång på roliga jobb. Vad jag glömmer när det snurrar på är att energin även ska räcka till att göra roliga saker på fritiden, som att ha mer tid för familj, vänner och träning efter arbetstid.

Hon berättar att hon har lätt för att bli rastlös. Nu har Kristin börjat arbeta igen efter semestern men hon försöker medvetet ta det lugnare än tidigare.

– Jag trodde det skulle vara lätt och njutbart men märkte snart jag blev rastlös. Det har bara gått två arbetsveckor efter min semester och jag börjar landa i lugnet efter jobbet så sakteliga. Tränar, kollar film och hänger med familj och vänner. Det är ju härligt ju!