Yrke & karriär

Hon efterträder Shimoda efter misstänkta rattfyllan

Aftonbladet vilar inte på lagrarna.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att ett intensivt rekryteringsarbete för att ersätta Hans Shimoda, som har flytt från landet, har inletts.
En rutinerad kvinnlig nöjesjournalist har seglat upp som storfavorit hos cheferna.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2024-02-01 kl 06:01 |

ProvaPremium

Journalisten Hans Shimoda, 60, är åtalad för att ha kört rattfull. Den 8:e mars är det rättegång vid Stockholms tingsrätt.

Stoppa Pressarna avslöjade i veckan att Hans Shimoda har fått sparken från Aftonbladet, även om en anonym chef på tidningen talat om en ”paus” och att man får se vilket beslutet blir ”efter rättegången”.

Bild 1 av 8

Shimodas efterträdare är på väg att bli klar. Den rutinerade nöjesjournalisten Petra Lindell har seglat upp som en favorit.
Bild 2 av 8

Åklagare Lovisa Rådström har ännu inte avgjort vilket straff hon kommer yrka på.
Bild 3 av 8

Petra Lindell har stenkoll på både svenska och utländska kändisar. Hon har intervjuat Sean Connery och hade en egen vinjett; "Gala-Petra" senast hon var på Aftonbladet.
Bild 4 av 8

Här är det uppenbart att Hans Shimoda raderats ur Aftonbladets historia, likt en politbyråmedlem som hamnat i onåd under Josef Stalins tid i Sovjet.
Bild 5 av 8

John John Lindgren och Petra Lindell på vimmel på premiären av filmen "Jag är Zlatan" på biografen Rigoletto. Petra Lindell har bevakat röda mattan sedan 80-talet.
Bild 6 av 8

Hans Shimoda har sparkats från Aftonbladet efter den misstänkta rattfyllan.
Bild 7 av 8

Ögonvittnen berättar i polisförhör om det intryck de fick av Hans Shimoda efter den vådliga kraschen där han misstänks för rattfylleri.
Bild 8 av 8

Hans Shimoda blev snabbt förhörd av polis efter den våldsamma kraschen och misstänkta rattfyllan.

Just nu befinner sig Hans Shimoda och den 22 år yngre hustrun Anna Shimoda, 38, utomlands och i Rom. Dit flydde paret enligt källor för att försöka ”landa i tillvaron”’ efter att den misstänkta rattfyllan blivit allmänt känd.

Turbulens kring makarna 

Vänner, som har försökt kontakta makarna, berättar för Stoppa Pressarna att de bägge har ”gått under jorden”, man svarar inte i telefon och ska ha ”isolerat sig fullständigt”.