Mest läst just nu:

Lasse Berghagens djupa kris efter succén

En ständig kamp.
Nu orkar Lasse Berghagen berätta om sin svåra tid med ”Allsång på Skansen”.
– Till slut tyckte jag att det var fruktansvärt jobbigt, säger sångaren i en ny dokumentär, rapporterar Expressen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2021-01-02 kl 09:26 |

ProvaPremium

Lasse Berghagen, 75, slog igenom som en ung artist redan i mitten av 60-talet och hans mer än 50 år långa karriär hoar gjort honom älskad och uppskattad.

Sångaren är folkkär i ordets ursprungliga betydelse.

Bild 1 av 5

Nu orkar Lasse Berghagen berätta om sin svåra tid.

Bild 2 av 5

Lasse Berghagen på besök hos Sanna Nielsen på "Allsång på Skansen". Det var under Lasses ledning som programmet blev gigantiskt.

Bild 3 av 5

Lasse Berghagen tog över programledarskapet 2003 och gjorde succé direkt.

Bild 4 av 5

Lasse Berghagen är otroligt folkkär, underhållaren har roat Sverige sedan 60-talet och var en gigant när han ledde "Allsång på Skansen".

Bild 5 av 5

Här får Lasse Berghagen ledas ut från en kändisfest efter att ha uppträtt.

I den nya SVT-dokumentären ”Lasse Berghagen – en blandning av sött och salt” får vi se andra sidor av sångaren än vad vi vant oss vid.
– De plockade fram mycket som jag hade glömt bort faktiskt, videoklipp och så där som var jätteroliga att se. I min ålder och få en dokumentär om sig är det jättekul alltså, säger Lasse Berghagen till Expressen.

Det är en vindlade karriär som den gänglige sångaren haft och dokumentären blir även en skildring av svensk samtidshistoria. Tittarna får se och höra om Lasse Berghagens vänskap med den framlidne vissångaren Cornelis Vreeswijk som han faktiskt bodde tillsammans med ett tag.
– Jag berättade att jag saknade Barbro (Barbro Svensson, ”Lill-Babs”, reds. anm.) och jag saknade Malin och att jag hade fått gitarren av Barbro. ”Får jag gitarren” sa han, så tog han gitarren och sa ”Lasse, man måste alltid gå vidare i livet” och så slängde han den rakt ut här i Årstaviken, säger Lasse Berghagen.