Leif GW Persson avslöjar sanningen om sin specialkost
Allt för att må bättre.
Nu avslöjar Leif GW Persson sanningen om sin specialkost.
Den folkkäre tv-profilen tycker att flera svenskar borde följa hans exempel.
Stoppa Pressarna
| 2023-12-13 kl 05:50 |
Leif GW Persson, 78, är inte känd för att vara någon renlevnadsman – tvärtom. Men på senare år har den ädle professorn tvingats tänka om.
Han är inte helt kry och måste numera ta det betydligt lugnare med spriten och även reflektera över sitt kostintag.
LÄS MER: Kändiskvinnan i bråk med festfixare – Aftonbladet larmade
Leif GW Persson är inte bara intresserad av brott och straff, han är även en hängiven jägare och har räknat ut att han tillägnat minst 5 000 dagar av sitt liv åt att jaga.
Undviker Jan Guillou
Redan på 1950-talet började professorn att jaga och det är han som har lärt Jan Guillou, 79, att hålla i en bössa. Leif GW är dock inte alltför imponerad av Guillous färdigheter i skogen och numera undviker han att jaga med den lite pompöse författaren och journalisten.
Leif GW Persson älskar jakt och han älskar mat och han är en riktigt begåvad hobbykock. Därför föll det sig naturligt att han och stjärnkocken Pontus Frithiof, 51, startade köttföretaget Gårdsvilt.
LÄS MER: Phillipe Cohens tunga kris efter Bianca Ingrosso
Hittills är ett 100-tal svenska gårdar anslutna och levererar regelbundet viltkött, inte minst till storstädernas matbutiker där medvetenheten nu ökar kring det klimatsmarta, magra köttet, står att läsa i en redaktionell annons för Gårdsvilt i Expressen.
Och nu väljer Leif GW Persson att avslöja sanningen om sin specialkost.
– Jag äter nästan inget annat kött än vilt, det både smakar bättre, är nyttigare och mer etiskt än vanligt ”odlat” kött från livsmedelsindustrin. Samtidigt, hade det inte smakat godare hade jag inte ätit det, säger Leif GW Persson.
Han är inne på att svenskarna borde bli smartare i sitt val av mat och äta mer av viltkött.
LÄS MER: Så fångade Kristian Luuk sin nya unga kärlek
– Det är en resurs vi varit dåliga på att ta till vara, säger den naturälskande jaktprofilen.
Dovhjort och vildsvin
Kring sin gård i Sörmland har professorn en god tillgång på framför allt dovhjort och vildsvin. Nu önskar Leif GW att fler svenskar ska upptäcka viltkött som är nyttigt.
– Tidigare har ju en del jägare behållit en hel del av viltet själva, så köttet har inte riktigt hittat ut på marknaden som det borde. Dessutom har det inte funnits någon riktigt fungerande försäljningskanal för vilt. Vi vill försöka ha så få och enkla produkter som möjligt, det kan vara allt från färdiglagade viltköttbullar och burgare till viltfärs, säger professorn och avslöjar sin egen favoriträtt:
LÄS MER: Runars desperata vädjan till vännerna: ”Hjälp mig!”
– Bäst blir burgarna, tycker jag, på vildsvin. De får mer smak, helt enkelt. Dessutom har jag en massa barnbarn, 13 för att vara exakt, och som alla ungar är de vansinnigt förtjusta i spaghetti bolognese. Men jag gör alltid min köttfärssås på vildsvin – och det tycker de är extra spännande. Dessutom doftar och smakar bolognesen faktiskt en hel del natur och skog.