Mest läst just nu:

Leif GW Perssons försvar av Örjan Ramberg

Örjan Ramberg kommer få rätt mot SVT.
Det anser Leif GW Persson.
Professorn tycker att statstelevisionen har gått för långt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-07-02 kl 04:02 |

ProvaPremium

Örjan Ramberg 71, har nyligen anmält SVT till Granskningsnämnden efter deras dokumentär ”Älska mig för den jag är” som handlar om sångerskan Josefin Nilsson och hennes liv och död.

En stor del av programmet handlar om den misshandel hon utsattes för av Örjan Ramberg som han senare dömdes till tre månaders villkorligt fängelse för sina gärningar.

Bild 1 av 6

Leif GW Persson är övertygad om att SVT kommer fällas av Granskningsnämnden för dokumentären om Josefin Nilsson där Örjan Ramberg skandaliseras.

Bild 2 av 6

Leif GW Persson är inte imponerad av sin gamla arbetsgivare SVT. "De är så mallgrodiga", ryter professorn.

Bild 3 av 6

En hukande Örjan Ramberg fumlar med sin betalning i kassan på ICA Banér i Stockholm. Skådespelaren kan knappt visa sig ute längre.

Bild 4 av 6

Dramatens vd Eirik Stubø tvingades avgå som en följd av Ramberg-skandalen.

Bild 5 av 6

Örjan Ramberg dömdes 1998 till tre månaders villkorligt fängelse för misshandel av Josefin Nilsson.

Bild 6 av 6

Kungen delade ut medalj till Örjan Ramberg efter att han blivit dömd för misshandel.

Örjan Ramberg menar att filmen skapat ett ”drev” och en uppretad ”lynchmobb” som hotar och hatar honom och i en debattartikel i Aftonbladet anklagar han SVT för att peka ut honom som indirekt skyldig till Josefin Nilssons död 2016. Skådespelaren vågar knappt gå ut att handla och Stoppa Pressarna fångade honom på bild när han strök längs väggarna på ICA Banér i Stockholm, hela tiden iförd sina mörka solglasögon.

Nu får Dramatenstjärnan stöd av polisprofessor Leif GW Persson som anser att SVT inte har på fötterna den här gången. Författaren och oraklet är inte imponerad av sin gamla arbetsgivare.