Leif GW Perssons nya miljonvinster

Miljonsuccén bara rullar på.
Leif GW Persson drar in närmare hundra miljoner kronor – per år.
– Den som säger att pengar inte betyder något snackar skit, fastslår den populäre professorn.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-04-30 kl 07:12 |

ProvaPremium

Leif GW Persson, 74, är inte bara folkkär och älskad av tv-tittarna.

Han har även lyckats omsätta sin begåvning i saftiga inkomster. Professorn drar in miljontals kronor per år i flera olika bolag.

Bild 1 av 6

Leif GW Persson drar in närmare hundra miljoner kronor per år.
Bild 2 av 6

Leif GW Persson är numera tv-kollega med Jenny Strömstedt men dessvärre finns inte riktigt kemin där. Det är uppenbart för tittarna att de inte är speciellt förtjusta i varandra.
Bild 3 av 6

Leif GW Persson med sin "tredje och sista hustru" Kim Persson på Netflix-premiären av "Störst av allt" som bygger på en roman av professorns dotter Malin Giolito Persson.
Bild 4 av 6

Leif GW Perssons vin säljer sanslöst bra på Systembolaget men det är ändå en liten del av hans miljoninkomster varje år.
Bild 5 av 6

Leif GW Persson och den forne vännen tidigare statsministern Göran Persson har investerat i samma medicinbolag ovetandes om varandra.
Bild 6 av 6

Leif GW Persson ringer i klockan för ytterligare en börsintroduktion som fyller på det redan feta bankkontot.

I hans senast startade bolag Leif GW Persson Production AB hade han under 2017 och 2018 intäkter på 9 197 384 kronor, skriver Expressen.

Bolaget är bara ett i raden av företag som succéförfattaren äger. Företagen GW Snus, Leif GW Persson Aktiebolag och Guts & Pride media och research AB har han sedan tidigare och samtliga företag gör rejäla vinster.

I Leif GW Persson Production AB har professorn fyra personer anställda och lönekostnaderna för dem uppgår till 3.5 miljoner kronor, företaget har även köpt en bostadsrätt för sex miljoner kronor. Ändå fanns det 700 000 kronor kvar att ge i aktieutdelning till den pensionerade professorn.

Företaget Leif GW Persson Production AB har som uppgift att marknadsföra ”varumärket Leif GW Persson samt andra till honom kopplade varumärken”.