Leif GW Perssons stora oro för hustrun

Leif GW Perssons är djupt oroad för hustrun. 
Han lider av att frun tvingats vara med och nödslakta hästar i sommarhettan.
Författaren och professorn är bekymrad över värmeböljan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2018-07-23 kl 06:05 |

ProvaPremium

I en sin krönika i Expressen skriver professorn och tv-profilen uppriktigt om sin oro för hustrun Kim Persson, 61.

Han inleder sin krönika med att konstatera:

Bild 1 av 6

Leif GW Persson är oroad över sorgen han ser i sin hustru Kims ögon. Hon har tvingats delta i nödslakt på hästar, något som tagit henne mycket hårt.
Bild 2 av 6

Leif GW är en av våra mest folkkära figurer och har tjänat miljontals kronor på sina böcker, film- och tv-manus.
Bild 3 av 6

Leif GW Persson är oroad för hur de 400 000 hästarna i Sverige ska få foder i torkan som råder.
Bild 4 av 6

Leif GW med sin tredje ("och sista") hustru Kim Persson som är civilekonom. Här är de på Nedre Manilla i samband med att Fredrik Reinfeldt släppte sin bok "Halvvägs".
Bild 5 av 6

Leif GW Persson med hustrun Kim Persson som han säger räddade hans liv då hon ringde ambulans i samband med en hjärtinfarkt.
Bild 6 av 6

Leif GW Persson är minst sagt bekymrad över värmeböljan och den extrema torkan han följer på när håll från sitt lantställe i Södermanland.

– Ju äldre jag blir desto mer oroar jag mig för olika saker. Jag oroar mig för högt och lågt, stort och smått, nära och kära och människor som jag aldrig ens har träffat, skriver Leif GW Persson, 72, och berättar att det som gnager i honom nu är värmeböljan och bränderna vi just nu upplever i Sverige.

Polisprofessorn, som tillbringar sommaren i sitt hus på den sörmländska landsbygden, ser påtagligt hur bönderna och hästägarna i grannskapet drabbas av värmen och torkan.

– Alla tusentals sörmlänningar som ägnar sig åt att hålla häst står redan inför rejäla problem. Här i landet finns närmare 400 000 hästar. Några tiotal av dem går framför plogen när de inte släpar ut timmer från skogen. Alla de andra finns där för att de skänker innehåll och mening i livet åt sina ägare och nu hotas den tillvaron av den sol som ersatt regnet, skriver tv-profilen.