Linda Bengtzings diss mot artistkollegorna

Efter utslagningen i Melodifestivalen – nu riktar Linda Bengtzing hård kritik mot sina artistkollegor. Sångerskan menar att de är alldeles för ytliga.

– De känns inte som människor, säger hon.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2014-03-17 kl 15:53 |

ProvaPremium

När Bengtzing, 40, förlorde kampen om en finalplats i Melodifestivalen var det en chock för artisten, som tävlade med bidraget ”Ta mig”.

Och i TV4:s ”Nyhetsmorgon” tar Bengtzning bladet från munnen och berättar om sina känslor kring artistbranschen, skriver Expressen.

Bild 1 av 3lind sotr2 3 - Stoppa Pressarna

Linda Bengtzing tycker att hennes kollegor är alldeles för ytliga.
Bild 2 av 3linda stor1 4 - Stoppa Pressarna

Artisten har deltagit i Melodifestivalen flera gånger. Här är hon 2011.
Bild 3 av 3linda stor3 3 - Stoppa Pressarna

Bengtzing har två barn med sambon Peter Ståhlgren.
– Mina kolleger känns inte som människor, de känns bara som ytor som shoppar saker och gör reklam för det, säger sångerskan.

Bengtzing menar att de fåfänga artisterna föregår med dåligt exempel.
– “Men kom igen”, kan jag bli. Man vill se mer av människor, man har banne mig en plikt som offentlig människa att vara ärlig och inte bara en skyltdocka, säger hon i ”Nyhetsmorgon” enligt Expressen.

Men när programledaren Jesper Börjesson frågar om Bengtzing lever som hon lär ger hon ett delat svar, som tyder på att hon också bryr sig om sitt yttre.
– När det till exempel är Melodifestivalen står jag inför ett dilemma, för jag vill ju självklart vara snygg varje minut, men jag vet inte hur man gör.