Livrädd Josefin Nilsson tvingades ha livvakter

Hoten och hatet fortsatte.
Josefin Nilsson tvingades ha livvakter – fyra år efter att domen mot Örjan Ramberg kom.
Gotländskan var fortsatt livrädd för Dramaten-stjärnan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-04-02 kl 15:45 |

ProvaPremium

I SVT-dokumentären om Josefin Nilsson ”Älska mig för den jag är” berättas om när sångerskan tvingades ha livvakter.

Gotländskan hade en roll i Björn & Benny-musikalen ”Chess” på Göta Lejon i Stockholm när hon eskorterades till och från föreställningen av en livvakt – Josefin Nilsson var livrädd för att möta Örjan Ramberg, 71.

Bild 1 av 6josefinnilsson ramberg livvakt 1 - Stoppa Pressarna

Josefin Nilsson tvingades ha livvakter efter att hon uppgav sig ha blivit dödshotad av Dramaten-stjärnan, fem år efter misshandeln han dömdes för.
Bild 2 av 6josefin nilsson ramberg stor9 2 - Stoppa Pressarna

Ljusmanifestationen utanför Dramatens scen Elverket kom att leda till att pjäsen "Orfeus stiger ner" med Örjan Ramberg i rollen som "Jabe" lades ner.
Bild 3 av 6josefin nilsson ramberg stor5 6 - Stoppa Pressarna

Josefin Nilsson polisanmälde Örjan Ramberg som dömdes till tre månaders fängelse villkorligt. Hon polisanmälde även dödshotet som kom fem år efter att det var slut mellan de bägge men polisen la ner förundersökningen.
Bild 4 av 6josefin nilsson ramberg stor3 2 - Stoppa Pressarna

Josefin Nilsson samarbetade med Benny Andersson under den svåra tiden i sitt liv och han har vittnat om att hon inte mådde bra och att hon tvingades ha livvakter som skyddade sångerskan under hennes medverkan i musikalen "Chess".
Bild 5 av 6josefin nilsson ramberg stor1 5 - Stoppa Pressarna

Josefin Nilsson och Örjan Ramberg blev ett par 1994, två år senare började terrorn.
Bild 6 av 6josefin nilsson ramberg stor4 3 - Stoppa Pressarna

Josefin Nilssons syster Marie Nilsson-Lind (till höger) berättar om skräcken hennes lillasyster upplevde efter de nya hoten från Ramberg.

Fyra år tidigare hade hovrättsdomen mot Örjan Ramberg kommit, skådespelaren dömdes till tre månaders villkorligt fängelse. Nu möttes Dramaten-stjärnan och sångerskan av en slump på restaurang Riche i Stockholm.

Josefin Nilsson är där med en väninna som försvinner i väg på toaletten. Då väljer Örjan Ramberg att komma fram till sin ex-flickvän som han är dömd för att ha misshandlat.

Örjan Ramberg och Josefin Nilsson börjar tala med varandra och inledningsvis hålls samtalet i en lugnt ton. Men snart eskalerar det. De bägge börjar bråka och när Josefin frågar om Ramberg inte skäms för det han gjort mot henne svarar han: