Annons

Marcus & Martinus: Kommer duon bli oförglömlig?

Den 11 maj är det dags för finalen i Eurovision Song Contest. Sverige är direktkvalificerade i och med att vi vann förra året och därmed också är arrangörer av tävlingen. Spektaklet tar plats i Malmö Arena och pågår hela veckan. De som representerar Sverige är inga mindre än två norska tvillingar som varit bekanta med den svenska publiken i över tio år, nämligen Marcus & Martinus.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2024-04-30 kl 14:00 |

ProvaPremium

Precis som vanligt är vinnaren tillika arrangören direktkvalificerad till finalen jämte de fem stora länderna i Europa (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland).

Att Marcus och Martinus till slut skulle få vinna Melodifestivalen var något av en följetong då var stora favoriter år 2023 då de kom tvåa det året med bidraget “Air”, men det blev då som bekant Loreen som till slut stod som slutgiltig segrare i Melodifestivalen. Och tur var väl det då det också resulterade i en seger i Eurovision samma år. Detta innebar Eurovision-vinst nummer 7 i ordningen för svensk del och den andra för Loreen, vilket är en otrolig bedrift i sig.

Bild 1 av 1sp mm stor - Stoppa Pressarna

De norska tvillingarna Marcus och Martinus Gunnarsen har nu hunnit fylla 22 år men trots deras unga ålder så har de varit med i matchen länge då de slog igenom för 12 år sedan då de vann norska juniorvarianten av Melodi Grand Prix (deras motsvarighet till Melodifestivalen).

De har släppt mycket musik sedan de slog igenom och som 14-åringar släppte de sin självbiografiska bok “Vår historia”. Men hur många singlar har de egentligen släppt per år?