Relation

Mark Levengood i tårar efter sveket mot Jonas

Nu börjar det sjunka in.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Mark Levengood ångrar bittert sitt svek mot Jonas Gardell.
Den finlandssvenske underhållaren är mycket ledsen över det som skett och han kväljs i tårar.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-02-24 kl 17:23 |

ProvaPremium

För Mark Levengood, 58, har separationen blivit ett brutalt uppvaknande. Han är inte barskrapad men nu måste han ta sitt ansvar, det är inte tal om att leva på Jonas Gardells, 59, plånbok längre.

Lyxresorna och krogbesöken är ett minne blott för finlandssvensken med den milda framtoningen.

Bild 1 av 7Mark Levengood Misstag Stor - Stoppa Pressarna

Mark Levengood berättar nu med egna ord om när han knarkade hemma hos Jonas Gardell.
Bild 2 av 7Mark Levengood Laderklubb StorPIX - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade att Jonas Gardell kom på sin make Mark Levengood på en läderkubb.
Bild 3 av 7Jonas Gardell Niklas Stromstedt Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har tidigare berättat om hur Jonas Gardell söker tröst och andlig vägledning hos Niklas Strömstedt efter uppbrottet från Mark Levengood.
Bild 4 av 7Jonas Gardell Eko Hamnd Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat hur Jonas Gardell hämnas med ekonomiska medel mot Mark Levengood.
Bild 5 av 7gaygalan2023 stor111 - Stoppa Pressarna

Jonas Gardell och exet Mark Levengood minglade med kändisarna på QX:s gaygala för ett år sedan. Alla kändisar trodde de var återförenade men det var en intrikat kärleksbluff.
Bild 6 av 7jonas gardell mark levengood stor111 - Stoppa Pressarna

Jonas Gardell iscensatte en svartsjukebluff med hjälp av en ung kille för att såra Mark Levengood.
Bild 7 av 7Abba Premiär London Stor3 - Stoppa Pressarna

Jonas Gardell och Mark Levengood var i London när Abbas show hade premiär i maj förra året. Redan då var paret på väg att glida isär.

Jonas Gardell tvekade aldrig. Efter 37 år tillsammans sparkade han ut Mark Levengood från den över 200 kvadratmeter stora lyxvåningen.

Den kände tv-profilen hade missbrukat förtroendet i äktenskapet mellan de bägge gay-ikonerna. Mark Levengood kom helt enkelt för nära en ung kille i skönhetsbranschen.

Kravlösa lunchträffar

Han blev så till sig i trasorna över umgänget med ”skönhetskillen” att han gav sig hän i alltför stor utsträckning. Det som hade börjat som lite kravlösa lunchträffar i en skönhetssalong på Östermalm kom med tiden att övergå i något annat – en genuin kärlek började växa fram.

Det var som att Mark Levengood började glömma bort Jonas och istället helt kom att ägna sig åt ”skönhetskillens” väl och ve. Han skämde bort honom och middagarna och presenterna transformerades med tiden till lyxiga weekendresor och romantiska hotellvistelser.

När Jonas Gardell blev varse omfattningen av kurtiserandet var det något som brast inom honom. Sveket var för stort och det fanns ingen väg tillbaka.

Succéförfattaren agerade utan pardon och Mark Levengood ställdes på bar backe.

Det heter att paret bara ”separerat” men enligt uppgifter till Stoppa Pressarna är det hela bortom räddning – snart formaliseras uppbrottet även juridiskt i form av en skilsmässa.

Den extremt förmögne och därtill ekonomiskt sinnade Jonas Gardell har sett till att skydda sina miljontillgångar med ett vattentätt äktenskapsförord som garanterar att Mark Levengood inte får ett öre. Han får inte heller något av bostadsrätten som är värd minst 40 miljoner kronor.

Civiliserad ton

För Mark Levengood har nu omfattningen av sveket och dess konsekvenser börjat sjunka in.

– Han gråter och är uppriven över det han har gjort Jonas. Det är som att han först nu inser omfattningen av sveket och vilka kännbara konsekvenser det har fått för honom, berättar en vän till Mark Levengood.

Utåt håller Mark Levengood och Jonas Gardell en civiliserad ton. De är vänliga mot varandra på Instagram och kom till och med tillsammans på QX-galan, men allt är ett spel.

– Det är bara något de visar utåt. Det är jättefrostigt egentligen. Jonas vägrar förlåta Mark. De spelar bara ett spel, de kommer aldrig hitta tillbaka till varandra. Jonas är inte den förlåtande typen och han känner sig så innerligt sårad, säger vännen och tillägger:

– Det är nog det som gör Mark så ledsen nu, han känner att han ”börjar inse vilken skada jag gjort Jonas”, mannen som han älskat i så många år.

Vet du något om Jonas Gardell och Mark Levengood? Vet du något om Marks ”skönhetskille” på Östermalm i Stockholm? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.