Mediechefens sexaffärer med egna källorna

Journalistik med förhinder.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att en hög chef på Aftonbladet lät tidningen intervjua en kvinna i en kontroversiell publicering.
Kvinnan är samtidigt en av chefens sexpartners.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2021-11-30 kl 13:02 |

ProvaPremium

Den höga chefen på Aftonbladet har gjort en snabb karriär på tidningen.

Han syns ofta i olika debatter kring medietiska frågor och har en framträdande roll i mediehuset.

Bild 1 av 9mediachef aftonbladet stor 1 - Stoppa Pressarna

Den högt uppsatta mediechefen använder sina sexpartners som källor och intervjuobjekt i Aftonbladet.
Bild 2 av 9mediachef aftonbladet stor7 - Stoppa Pressarna

En kvinna i medelåldern intervjuades i samband med en kontroversiell publicering där kvinnans berättelse användes för att svartmåla en person i själva artikeln. Det som inte framgår av intervjun är att kvinnan är en av mediechefens älskarinnor. De bägge har haft sex med varandra i kvinnans lägenhet på Södermalm i Stockholm.
Bild 3 av 9mediachef aftonbladet stor8 - Stoppa Pressarna

Kvinnan har förekommit i flera Aftonbladet-artiklar genom åren och då ofta intervjuats i egenskapen av ”expert”. ”Expert”-kvinnan är dock inte den enda av mediechefens älskarinnor som använts som källor och intervjuobjekt.
Bild 4 av 9mediachef aftonbladet stor9 - Stoppa Pressarna

På hans tidigare arbetsplats var det känt att mediechefen låg med kända kvinnor i mediebranschen, vars information han senare kom att använda i sina publiceringar.
Bild 5 av 9mediachef aftonbladet stor6 - Stoppa Pressarna

Frågan är nu hur Aftonbladets chefredaktör Lena K. Samuelsson kommer agera?
Bild 6 av 9mediachef aftonbladet stor5 - Stoppa Pressarna

Chefen på Aftonbladet deltar ofta i den medieetiska debatten. ”…ingå inte avtal eller andra förbindelser – som kan misstänkliggöra din ställning som fri och självständig journalist", står det i de yrkesetiska reglerna för journalister. Ordet ”förbindelse” är centralt här, att ligga med sina källor och intervjuobjekt är att betrakta som en ”förbindelse” som ”misstänkliggör”.
Bild 7 av 9mediachef aftonbladet stor2 - Stoppa Pressarna

Mediechefen är en flitig debattör i pressetiska frågor och har ofta en hög svansföring när han talar om sina kunskaper i ämnet.
Bild 8 av 9mediachef aftonbladet stor3 - Stoppa Pressarna

Mediechefen har använt flera av sina sexpartners som källor och intervjuobjekt.
Bild 9 av 9mediachef aftonbladet stor4 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har talat med ett stort antal personer på både Aftonbladet och på mannens tidigare arbetsplats. Det framkommer en komplex bild av en chef som på många sätt är duglig och duktig – samtidigt har han en svaghet: sex.

Bakom den politiskt korrekta fasaden döljer sig dock en härva av korruption, jäv och sex.

Stoppa Pressarna har talat med ett stort antal personer på både Aftonbladet och på mannens tidigare arbetsplats. Det framkommer en komplex bild av en chef som på många sätt är duglig och duktig – samtidigt har han en svaghet: sex.

Mediechefen är känd för sina amorösa eskapader och han har haft ett stort antal sexpartners genom åren, många av de tillfälliga träffarna har skett under Almedalsveckan i Visby. Att ha sex med flera olika personer står envar fritt och utgör inget problem om man inte har ett behov av att moralisera.

Det som komplicerar det hela med mediechefen är det faktum att hans sexpartners även i flera fall utgör hans källor. En kvinna i medelåldern intervjuades i samband med en kontroversiell publicering där kvinnans berättelse användes för att svartmåla en person i själva artikeln.