Brottslighet

Mellostjärnans första ord efter dubbelmordet i villan

En fasa.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja Mellostjärnans första ord efter dubbelmordet i hans hem i Tullinge söder om Stockholm.
Artisten är helt förstörd.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2023-10-14 kl 18:43 |

ProvaPremium

Det var under natten till fredag som två kvinnor sköts ihjäl i en villa i Tullinge söder om Stockholm. Dådet är det senaste i en rad av gängrelaterade mord som drabbar fullständigt oskyldiga människor.

Sverige skakas av mordvågen och både statsminister Ulf Kristersson (M), 59, och rikspolischef Anders Thornberg, 64, har uttalat sig om dubbelmordet i Tullinge som kostade en 20-årig och 60-årig kvinna livet.

Bild 1 av 7Mellostjarnan Forsta Ord Stor - Stoppa Pressarna

Två kvinnor med koppling till Mellostjärnan sköts till döds. Artistens halvbror uppges vara en fiende till Kurdiska räven, det räckte.
Bild 2 av 7OB Micael Byden Regeringen Raseri Stor2 - Stoppa Pressarna

Statsminister Ulf Kristersson (M) har kommenterat dubbelmordet i Mellostjärnans hem i Tullinge söder om Stockholm.
Bild 3 av 7Tullinge Mord Stor3 - Stoppa Pressarna

Den fanns flera barn på plats i villan när dubbelmordet skedde.
Bild 4 av 7Tullinge Mord Stor1 - Stoppa Pressarna

Artisten har tävlat flera gånger i Melodifestivalen.
Bild 5 av 7Tullinge Mord Stor2 - Stoppa Pressarna

Mellostjärnan var inte hemma när två kvinnor mördades i hans hem.
Bild 6 av 7anders thornberg linda staf stor4 - Stoppa Pressarna

Rikspolischef Anders Thornberg är uppbragt efter det grymma dådet.
Bild 7 av 7Tullinge Mord Stor5 - Stoppa Pressarna

Dådet är det senaste i våldsvågen i Stockholm.

Gärningsmannen trängde sig in i villan och avrättade kvinnorna. I huset fanns samtidigt flera barn och en person till.

Medverkat i ”Allsång på Skansen”

Villan tillhör en mycket känd svensk artist som vid flera tillfällen har tävlat tillsammans med sitt band i Melodifestivalen, gruppen har även medverkat i ”Allsång på Skansen” upprepade gånger och man har medverkat i flera andra stora tv-produktioner.

Den 60-åriga kvinnan var på plats för att passa sina barnbarn – Mellostjärnans barn. Artisten var på annan ort.

En misstänkt gärningsman, endast 16 år gammal, sitter anhållen misstänkt på sannolika skäl. Efter dubbelmordet i Tullinge flydde den tungt beväpnade tonåringen i taxi.

Polisen grep 16-åringen i Huddinge och även taxichauffören greps. I bagageutrymmet till bilen hittades ett automatvapen. Senare under fredagen släpptes chauffören, brottsmisstankarna har försvagats men kvarstår.

Den 16-årige pojken sprang från taxin och när polisen grep honom hittade man ett magasin på honom. Bilen, var förbeställd från Turkiet till en adress nära artistens villa, enligt Aftonbladet.

Mellostjärnan har inte något kriminellt förflutet överhuvudtaget. Han har dock en 19 år yngre halvbror som ingår i det så kallade Zeronätverket.

Nyligen dömdes artistens halvbror till 18 års fängelse efter att han bland beordrat flera pojkar att utföra våldsdåd. Inom loppet av några dagar utsattes Stockholm sedan för en massiv våldsvåg med skjutningar varje kväll.

Zeronätverket har varit allierade med Foxtronätverket och dess ledare Rawa Majid, 37, även känd som den Kurdiska räven.

Efter den interna splittringen i Fotxtrot uppges Zeronätverket och den dömde halvbrodern ha tagit ställning för Kurdiska rävens fiende Jordgubben, Ismail Abdo, 33.

Delar av Zeronätverket kan dock vara fortsatt allierade med Kurdiska räven – polisen försöker gå grepp om alla olika konstellationer.

Kallblodigt mördade

Mellostjärnans koppling till halvbrodern tycks ha räckt för att två kvinnor i hans närhet ska ha blivit kallblodigt mördade.

Artisten var på annan ort under dådet. Stoppa Pressarna har varit i kontakt med en person i kretsen kring den populäre sångaren.

– Han skrek rätt ut, ”jag får inte luft”, han är helt förstörd. Han kan inte fatta att det här. Det är så sjukt, berättar uppgiftslämnaren som inte vill säga mer än så.

– Ni får respektera att jag inte vill prata mer. Det här är fruktansvärt för oss alla men jag kan inte förstå fasan han (Mellostjärnan, reds. anm.) upplever nu.

Den 20-åriga kvinnan var inneboende hos artisten och hans hustru.

Familjen har tagit sig an flickan som hade haft det svårt, hon tog dock studenten med toppbetyg och drömde om att studera till jurist – nu blir det inte så.