Mikael Persbrandt portförbjuden i Uppsala

Hit men inte längre.
Mikael Persbrandt gör bäst i att hålla sig jävligt långt från Uppsala.
Skådespelaren är inte välkommen till lärdomsstaden – i alla fall om vi ska tro kommunens årsredovisning.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2021-01-15 kl 09:07 |

ProvaPremium

Mikael Persbrandt, 57, är numera en stadgad familjefar som lever på sitt gods i närheten av Nynäshamn med sin älskade sambo, influencern Sanna Lundell, 42, och parets tre barn.

Svunna är de tider då den forne Beck-skådisen rumlade runt kring Stureplan och greps för kokaininnehav både första och andra gången han någonsin tog drogen (enligt egen utsaga).

Bild 1 av 4

Uppsala kommun skriver i sin årsredovisning att man är orolig för vad som ska hända om Mikael Persbrandt flyttar dit.
Bild 2 av 4

Mikael Persbrandt har inte svarat på vad han tycker om äldrenämnden i Uppsala kommuns oro över vad som händer om han flyttar till lärdomsstaden.
Bild 3 av 4

Mikael Persbrandt och hans sambo Sanna Lundell bor på ett gods inte så långt från Nynäshamn, såvitt känt hyser kändisparet inga flyttplaner.
Bild 4 av 4

Uppsala kommun förklarade senare att det var ett skämt som av misstag smugit sig in i årsredovisningen. Man har bett Persbrandt om ursäkt.

Numera är dock den begåvade aktören en skötsam man som varken rör droger eller alkohol. Nya lugne Persbrandt har fått hjälp med sin bipolaritet och han har tack vare det och träget arbete hittat en helt ny balans i sin tillvaro.

Skådisen, som tvingades sluta på Dramaten efter misskötsamhet, har själv berättat om sina vilda och destruktiva år i den utlämnande och nakna självbiografin ”Så som jag minns det”. Där kunde läsaren följa Persbrandt i hans dramatiska tillvaro fylld av bilar, brudar och booze.

Faktum är att han var så illa ute att Persbrandt mycket väl kunde ha dött av sin minst sagt hedonistiska livsstil. Som tur är dessa dagar med råge förbi. Det verkar dock ha undgått Uppsala kommun och speciellt äldrenämnden i kommunen.