Missarna många låntagare gör vid snabblån

Snabblån är en form av lån där du kan låna en mindre summa pengar och få det utbetalt inom några timmar.
Dessa typer av lån kan vara lämpliga under perioder när du är i stort behov av pengar.
Men de kan också vara fällan – om man inte är medveten om riskerna med det.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2022-04-04 kl 05:28 |

ProvaPremium

Faktum är att många låntagare gör misstag när de ansöker om ett snabblån.
För att förhindra att du gör samma misstag har vi listat två vanliga fel som låntagare gör i den här typen av lån!

Bild 1 av 1lantagare sp stor 1 scaled - Stoppa Pressarna

Vad är ett snabblån? Innan vi går in på de misstag folk brukar göra med snabblån är det bra att förklara vad snabblån är. Dessa lån, tidigare kallade smslån, är helt enkelt ett mindre lån. Lånebeloppet varierar vanligtvis mellan 1 000 – 50 000 kr och ansökan görs genom ett Bank-ID. Efter en godkänd kreditprövning får du oftast lånet inom några timmar.

Många glömmer bort att läsa det finstilta Vanligtvis brukar snabblån komma väl tillhands när du har akuta problem med pengar. Kanske är din lön försenad från jobbet, eller så behöver du reparera bilen eller mobiltelefonen – det finns många oförutsägbara situationer som kan uppstå i våra liv. Men i dessa stressiga situationer kan det lätt hända att du missar eller helt enkelt struntar i villkoren för lånet.

Det är viktigt att tänka på att snabblån vanligtvis har en kort återbetalningstid och att det tillkommer avgifter samt ränta på lånet. Dessa avgifter kan variera alltifrån uttagsavgifter, fakturaavgifter och uppläggningsavgifter. Som med alla typer av lån bör du alltid läsa villkoren för lånet innan du skriver under avtalet!