Krönika

”Prins Daniel gör som prins Andrew: ljuger oss i ansiktet”

Prins Daniel förnekade krisen med Victoria. Trots överväldigande bevisning. Men han fick inga följdfrågor – till skillnad från prins Andrew – som också han i en famös tv-intervju fräckt försökte dölja sanningen. I sin premiärkrönika tar Daniel Nyhlén upp något som de flesta vet: det är fult att ljuga. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2023-09-15 kl 16:00 |

ProvaPremium

I dag fyller prins Daniel 50 år.

Det ska enligt hovet ”firas privat” och det får vi väl respektera. Tårta, paket och kanske middag med Victoria. ”Åh så trevligt för prinsen, och ja må han leva”. 

Så var det sagt. daniel nyhlen byline kronika - Stoppa Pressarna

Samtidigt som prins Daniel (eller ”Ockelbo” som han kallas av kungen) slevar i sig av apanage-tårtan där ute på Haga slott kom jag att tänka på en sak. SVT-intervjun som prinsen nyligen mer eller mindre tvingades göra med anledning av sin bemärkelsedag. 

Såg ni spektaklet?

Själv greppade jag skämskudden. 

Redan initialt satte slickepott-reportern Carina Bergfeldt den underdåniga tonen. Klädd i fin-blus och med bästa gå-bort-pumpsen utbrast hon med beundran i rösten: 

– Ers kungliga höghet!  

Sedan fick vi veta att prinsen dricker kaffe med mjölk och att han är pollenallergiker. 

Men där tog det stopp.

Prinsen stakar sig, krystar fram meningarna och ser ansatt ut. Ockelbos nationalklenod försöker förmedla, men det misslyckas kapitalt.