Lotta & Soldoktorn

Oron växer: Soldoktorn mystiskt försvunnen

Vad är det som händer?
Mikael Sandström är försvunnen.
Den folkkäre ”Soldoktorn” har inte setts till på flera veckor.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-05-20 kl 06:09 |

ProvaPremium

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, fick sitt stora genombrott i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Den pedagogiske tv-läkaren har en naturlig och avslappnad stil i rutan, dessutom har han en härlig glimt i ögat tar sig inte på för stort allvar.

Bild 1 av 6soldoktorn lotta ultimatum stor 2 - Stoppa Pressarna

Mikael "Soldoktorn" Sandström berättar nu om sin tid i fängelse. Det här var långt innan han träffade Lotta Engberg.
Bild 2 av 6lotta engberg soldoktorn karlek stor4 1 - Stoppa Pressarna

Soldoktorn och Lotta Engberg har tagit Sverige med storm. Ingen är oberörd av parets vackra kärlek. De har bland annat medverkat i "Tillsammans med Strömstedts".
Bild 3 av 6lotta engberg liseberg stor2 - Stoppa Pressarna

Lotta Engberg är lidelsefull men även befriande ärlig och rolig.
Bild 4 av 6rickard olsson soldoktorn stor - Stoppa Pressarna

Programledaren Rickard Olsson körde rattfull utanför ett daghem på Södermalm i Stockholm, det har inte hindrat honom från att berätta hur han grämer sig över att han aldrig fick chansen att festa med "Soldoktorn" i hans tidigare lyxvilla i Hallstahammar.
Bild 5 av 6soldoktorn bryter upp stor4 - Stoppa Pressarna

För Jenny och Niklas Strömstedt var det ett lyft för deras egen relation när de började med relationsprogrammet "Tillsammans med Strömstedts".
Bild 6 av 6martin melin soldoktorn stor4 - Stoppa Pressarna

Soldoktorn fick aldrig chansen att riktigt visa upp sig i "Let's Dance". På grund av coronapandemins utbrott så hoppade han av då han kände att han gjorde större nytta i vården än på dansgolvet.

Det dröjde inte länge förrän succén var ett faktum.

Det var Peter Jihde, 50, som gav honom smeknamnet Soldoktorn. Mikael Sandström hade varit på en solsemester och brassat på bra med brännan, han var ovanligt brunbränd – till och med för att vara Soldoktorn.

– Och, nu över till Soldoktorn, sa Peter Jihde i direktsändning och ett av tv-världens mest deskriptiva smeknamn var fött.

Sedan den lyckade debuten i ”Nyhetsmorgon” har det hänt mycket i Mikael Sandströms tillvaro. Hans fallenhet för tv-mediet är så uppenbar att han har fått egna spin-off program och han har även varit med i flera nöjesproduktioner.

Solkdoktorn har med tiden gått från mediumkändis till megakändis, mycket tack vare sin sambo. Vi minns alla hur Lotta Engberg, 59, i en intervju med Aftonbladet talade väl om singellivet och att hon minsann inte behövde en karl i sitt liv.