”Paradise Hotel”-Joakim Köhler om sitt kriminella förflutna

När ”Paradise Hotel”-deltagaren Joakim Köhler var femton år gammal dömdes han till ett brott som för en vuxen hade lett till fängelsestraff. I en intervju berättar han nu om händelsen som satt djupa spår.
– Det var ju där man fick lära sig hur livet fungerade, den hårda vägen, säger han.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2014-08-22 kl 06:45 |

ProvaPremium

Den fjärde säsongen av ”Paradise Hotel” på TV3 har precis dragit igång, och redan har känslig information om deltagarnas tidigare liv läckt ut.

I en tio år gammal dom framgår att Joakim Köhler, 25, som femtonåring begick ett brott som för en vuxen gärningsman hade lett till fängelse. En natt på fyllan tyckte nämligen Joakim och hans fyra vänner att det kändes som en rolig idé att bryta sig in i en villa och ta alltifrån hemelektronik till motorcykelutrustning.

Bild 1 av 2phj1 3 - Stoppa Pressarna

Nu berättar Joakim om händelsen som förändrade hans liv. Bild: TV3
Bild 2 av 2phj4 1 - Stoppa Pressarna

Han deltar i höstens säsong av "Paradise Hotel". Bild: TV3
– Jag tog ett armborst också, säger Joakim till Aftonbladet.

– Jag ville bara ut, jag ville inte vara där. Så jag tog bara det närmsta som låg.

Två dagar senare sprang samvetet och ångerkänslorna ikapp och Joakim bestämde sig för att gå till polisen och erkänna sitt misstag. Straffet blev dagsböter och möten hos socialen och Joakim berättar att det var där han fick lära sig hur livet fungerade:
– Jag hade ju tur, det kunde ha varit bra mycket värre än så. Tanten jag träffade var duktig, vi satt och pratade känslor. Det var ju som att träffa en psykolog i princip.