Pernilla Wahlgren utpekad som nazist

Ett obehagligt epitet.
Pernilla Wahlgren har stämplats som nazist.
Nu vill sångerskan rentvå sig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2020-03-25 kl 09:06 |

ProvaPremium

Pernilla Wahlgren, 52, har haft en lång och framgångsrik karriär.

Redan som barn blev hon stjärna och hon var i många år framträdande som musikalartist trots att hon ännu inte var myndig. Det riktigt stora bred publika genombrottet kom 1985 när hon tävlade i Melodifestivalen med ”Piccadilly Circus”.

Bild 1 av 6

Pernilla Wahlgren pekades ut och stämplades som nazist.
Bild 2 av 6

Nu förklarar Pernilla Wahlgren vad som egentligen låg bakom nazi-ryktet som till och med debatterades i SVT.
Bild 3 av 6

Pernilla Wahlgren och producenten Johan Pråmell mös tätt intill varandra under "Kristallen"-galan.
Bild 4 av 6

Pernilla Wahlgren blir mycket känslosam när hon talar om sina barn. Sångerskan är väldigt familjekär.
Bild 5 av 6

Pernillas nazi-bråk är inte den enda kontroversen som omgivit henne. I somras hamnade hon i ett infekterat bråk med Marbella-svenskar som anklagade sångerskan för att "lyx-bluffa" med hjälp av inkorrekta incheckningar på Instagram. Till slut fick sångerskan backa ner.
Bild 6 av 6

Pernilla Wahlgren försvarade sig med att det är mer praktiskt och enkelt att ange "Marbella" som uppehållsort då de flesta människor känner till var orten ligger i jämförelse med det mer okända Benahavis där hennes spanska hus egentligen ligger.

Pernilla segrade inte, men sången blev en klassiker. Idag är Pernilla större än någonsin.

Succén med ”Wahlgens värld” har hon följt upp på ett charmant sätt med succéshower. Den senaste föreställningen ”Hybris” har hyllats stort av recensenterna och publikrusningen var stor ända till det kinesiska coronaviruset slog till.

Pernillas massiva genombrott med ”Piccadilly Circus” var dock inte helt okomplicerat för sångerskan. Hennes tuffa scenoutfit väckte uppmärksamhet, Pernilla bar ett smycke med speciell utformning.
– Nej, vissa tyckte att strasskorset jag bar liknade nazisternas järnkors. Men det var ju bara inspirerat av Michael Jacksons och Madonnas smycken! Siewert Öholm (en framstående programledare i SVT som numera är avliden, reds anm) gjorde ett helt debattprogram om mig och nazismen. Jag var ung och ny och ville inte göra något fel – och vem vill bli uthängd som nazist?, säger Pernilla till Damernas Värld.