Renée Nyberg om sin förre misshandlande pojkvän

Innan Renée Nyberg hittade rätt i kärleken David Hellenius levde hon i ett destruktivt förhållande – med en pojkvän som misshandlade henne.
– Jag var tvungen att försvara mig med en golfklubba, säger hon.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2014-10-23 kl 09:06 |

ProvaPremium

I en stor, djupgående intervju som Expressen har gjort berättar Renée Nyberg, 48, om perioden i hennes liv som var som allra mörkast.

Idag lever hon ett lyckligt liv ihop med programledarkollegan David Hellenius, 40, men innan det var hon tillsammans med en man som skadade henne både psykiskt och fysiskt.

Bild 1 av 2nyberg1 1 - Stoppa Pressarna

"Bytt är bytt"-programledaren blev misshandlad i ett tidigare förhållande.
Bild 2 av 2nyberg4 - Stoppa Pressarna

Idag är Renée lycklig med David Hellenius.
– Jag har blivit misshandlad av en expojkvän som jag levde i ett destruktivt förhållande med, säger Renée och tillägger att det inte var någon av papporna till hennes barn.

Hon berättar att hon tidigare varit en person som trott at det skulle vara lätt att ta sig ur en sådan situation, att ”man går ju om killen slår”. Men när hon själv varit med om det förstod hon hur svårt det är.
– Ofta älskar man den personen väldigt mycket. Det finns en ursäkt, ”åh, det ska aldrig hända igen”. Då vill man tro på det, säger Renée till Expressen och fortsätter:

– Jag tror att de flesta människor som har det beteendet är väldigt bra på att manipulera. Och man tappar bort sig själv. Det var det som hände mig, totalt, innan jag kunde ta mig ur det.

”Bytt är bytt”-programledaren minns särskilt ett ögonblick då hon tvingades ringa en kompis när hon stod med en golfklubba i försvar mot pojkvännens våld. Och tack vare vännernas vakenhet och en kvinna i 80-årsåldern som peppade henne att gå därifrån lyckades hon till slut lämna mannen.