Rickard Olsson talar ut om rattfyllan

Han skäms och tar sitt straff.
Nu talar Rickard Olsson ut om den ödesdigra rattfyllan.
Programledaren har varit i samtal med TV4 och får fortsätta leda ”Bingolotto”.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2020-02-29 kl 06:02 |

ProvaPremium

Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att Rickard Olsson, 53, fastnade i en trafikkontroll på Södermalm i Stockholm på morgonen torsdagen den 6 februari – med alkohol i blodet.

Kvällen innan hade programledaren varit ute och festat med goda vänner.

Bild 1 av 6

Nu talar Rickard Olsson ut om rattfyllan och alkoholen.
Bild 2 av 6

Rickard Olsson var nyligen i blåsväder efter att han hade uppmuntrat till våld i "Bingolotto" i ett samtal med Marianne Mörck.
Bild 3 av 6

Rickard Olssons nya flickvän Giselle Hyvönen kan få skjutsa runt på programledaren då han sannolikt blir av med körkortet i sex månader.
Bild 4 av 6

Rickard Olsson måste nu betala böterna och sedan ska Transportstyrelsen säga sitt.
Bild 5 av 6

Rickard Olsson ringde direkt till TV4 och berättade om när han hade blivit tagen av polisen. Programledaren får vara kvar i TV4.
Bild 6 av 6

Rickard Olsson är mycket ångerfull och inser att det han gjorde var riktigt dumt.

– Jag klev upp 6.30 och kände inte mer än att jag var halv sju-trött. Vid åtta-tiden åkte jag i väg och fastnade i alkoholkontroll. Jag tänkte ”fan, är det kvar från i går eller inte?  Det kan det väl inte…”. Men det var det, det var efterångorna där. Hade jag väntat en stund. Men det finns inga förmildrande omständigheter, man ska inte köra rattonykter, säger Rickard Olsson till Expressen.

Det är en ångerfull programledare för ”Bingolotto” som inser att han gjort fel, han hade motsvarande 0.38 promille alkohol i blodet, gränsen för rattfylleri går vi 0.2 promille.