Olycka

Robert Aschberg i allvarlig olycka – tvingas till operation

Han har inget val.
Nu tvingas Robert Aschberg till en komplicerad operation.
Veteranjournalisten hoppas på det bästa.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-17 kl 12:09 |

ProvaPremium

Robert Aschberg, 70, är sin tids störste journalist i kamp med Jan Guillou, 78. De bägge herrarna lider varken brist på egon eller oförmåga att lyssna på andra, men samtidigt kan ingen ta ifrån dem att de är rasande skickliga yrkesmän och dessutom är de bägge belönade med det finaste pris en svensk journalist kan få – Stora Journalistpriset.

Guillou och Aschberg har även det gemensamt att de vägrar dra sig tillbaka och njuta sitt otium. Trots att de är mångmiljonärer flera gånger om jobbar de träget på.

Bild 1 av 6Till vänster ser vi en butter Robert Aschberg i en sjömansjacka. Till höger ser vi Aschberg i profil när han lutar sig ut över ett räcke.

Robert Aschberg tappade ett tungt jordbruksredskap över foten, nu tvingas stjärnan till operation.
Bild 2 av 6

Robert Aschberg med sällskap kommer till TV-priset Kristallen.
Bild 3 av 6

Lena Mellin och Robert Aschberg är kolleger på Aftonbladet.
Bild 4 av 6

Paolo Roberto och Elin Härkönens nya kille Anthony Yigit är båda boxare och det har talats om en välgörenhetsmatch mellan killarna. Robert Aschberg var tilltänkt som ringdomare i galan "Elin's Fightnight Showdown". Galan var tänkt att hållas på Berns hösten 2021, men sköts upp och sedan kom kriget i Ukraina.
Bild 5 av 6

Det är Robert Aschberg intervjuas i SVT. Många journalister är fascinerade av honom.
Bild 6 av 6

Robert Aschberg är perfekt om han får säga det själv.

Jan Guillou skriver krönikor i Aftonbladet och äventyrsböcker medan ”Robban” är skjutjärnsreporter i Aftonbladets tv-satsning ”200 sekunder” där den gamle maoisten ställer makthavare mot väggen med sin omisskännligt fräna stil som fått så mången fifflare att darra av rädsla.

Genuint osäker

I själva verket är Robert Aschberg en väldigt blyg person (något han själv medger) och dessutom genuint osäker (något han aldrig skulle medge) men med hjälp av den buffliga fasaden tar han sig fram i tillvaron.