Runar Sögaard får sona för sitt brott – har dömts till fängelse

Runar Sögaard har återigen hamnat i brottsligt blåsväder. Efter ett bokföringsbrott har livscoachen dömts till två månaders fängelse av Nacka tingsrätt.
– Han har haft väldigt otur med redovisningskonsulter, säger hans advokat Leif Gustafsson.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2014-11-18 kl 15:27 |

ProvaPremium

I maj förra året dömdes Runar, 47, att betala drygt 17 000 kronor efter att en entreprenör som byggt om hemma hos honom och hans hustru Jessica blivit utan lön.

Bara månader senare stämdes Runar av det amerikanska bolaget On Strategies att betala omkring en halv miljon kronor efter att ha brutit en del av det avtal de kommit överens om. Men då Runar inte hade pengarna begärdes han i personlig konkurs som en följd av händelsen.

Bild 1 av 2sogaard1 1 - Stoppa Pressarna

Nu hamnar Runar snart bakom lås och bom.
Bild 2 av 2sogaard4 - Stoppa Pressarna

Hur Runars hustru Jessica kommer hantera makens fängelsesituation är oklart.

Och nu, knappt ett år senare, har livscoachen och nöjesprofilen åkt på nästa smäll. Den här gången handlar det enligt Nacka tingsrätt bland annat om årsredovisningar som inte lämnats in, trots att Runar ska ha haft skyldighet att känna till dem, skriver Expressen. Han har då enligt tingsrätten haft uppsåt till handlingarna och döms därför till två månaders fängelse.

Runars advokat Leif Gustafsson förklarar för Expressen att livscoachen känner sig ”skakad” över situationen och är förvånad över att tingsrätten sett så hårt på det.