Sanna Ölander Borgs brev om skilsmässan

I ett brev på Facebook berättar Sanna Ölander Borg om skilmässan med Anders Borg. 

Här är hennes egna ord om separationen om triangeldramat med makens nya kärlek. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2015-03-27 kl 12:11 |

ProvaPremium

För första gången sedan familjen med Anders i spetsen klev in i offentlighetens värld har jag funderat på om jag skulle vända mig till en journalist för att ge min version av det som utspelar sig offentligt i mitt liv. Alltså Anders och min alldeles egen skilsmässa. 

Nu tänkte jag att Facebook kanske är ett bra verktyg. Här kan jag ju faktiskt skriva med mina ord. För sex veckor sedan satt jag med min livskamrat sedan 31 år tillbaka vid köksbordet. Vi hade ett sorgligt, klokt och trots allt bra samtal om det som just nu händer i livet. Att det fanns en tredje person inblandad visste vid det här laget även jag. Det var en sidoeffekt som jag bestämde mig för att försöka lägga mindre energi på.

Bild 1 av 1

Nu berättar Sanna Borg om separationen från maken Anders Borg.

Efter många års slit i olika liv så insåg vi nog båda att det som tidigare varit kärlek och passion förvandlats till djup vänskap. Vi är ett fantastiskt team Anders och jag. Men nu är vi mitt i livet. Barnen är på väg att skapa sina egna liv. Jag vill ha något nytt. Jag är en social och livsglad person som vill leva livet, inte sitta och vänta på att Anders eventuellt ska komma hem på midsommaraftons kväll för att han har ett möte som ingen vet när det ska sluta (Grattis Magdalena Andersson, jag vet vad man gör på midsommar som finansminister). Igår var Anders i Skavlan. Vi hade ett långt samtal innan inspelningen, om detta var klokt eller inte. Jag känner att han som alltid visar en omsorg om mig och barnen. Vi kommer ju vara mamma och pappa till våra ungar oavsett om vi är gifta eller inte. Samtidigt har jag svårt att se mig själv i offerrollen. Jag har alltid stått på egna ben.