Sanningen om Carolas skilsmässa från Runar

Det var hon som ville bort,
Nu kommer sanningen fram om Carolas skilsmässa från Runar.
Norrmannen tvingades ge upp sin kamp för att behålla hustrun.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2019-01-05 kl 06:02 |

ProvaPremium

Carola Häggkvists, 52, och Runar Sögaards, 51, äktenskap varade i tio år.

När paret gick skilda vägar var det lika uppmärksammat som det påkostade bröllopet 1990 när paret vigdes av Livets Ords dåvarande pastor Ulf Ekman, 68.

Bild 1 av 8carola skilsmassa stor 2 - Stoppa Pressarna

Nu berättar Carola sin sanning om separationen och skilsmässan från Runar.
Bild 2 av 8carola julkonserter stor 1 - Stoppa Pressarna

Carola är kanske den största artist vi har. Hon slog igenom 1983 när hon vann Melodifestivalen med "Främling", sedan dess har hon alltid varit mer eller mindre på topp.
Bild 3 av 8carola amadeus stor8 - Stoppa Pressarna

Första gången Runar och Carola återförenades var när deras son Amadeus tog studenten, då hade det gått sjutton år sedan skilsmässan.
Bild 4 av 8runar stor4 2 - Stoppa Pressarna

Runar känner många kändisar. Här är han med Dr Alban och Tomas Brolin.
Bild 5 av 8runar stor2 3 - Stoppa Pressarna

Runar är politiskt engagerad och skriver ofta och långt på Facebook om politiska frågor.
Bild 6 av 8carola stor6 3 - Stoppa Pressarna

Carola med sin dotter Zoe som är nio år gammal.
Bild 7 av 8carola julkonserter stor1 2 - Stoppa Pressarna

Carola har givit flera julkonserter i november och december och dragit in miljonbelopp.
Bild 8 av 8carola sambo stor 4 - Stoppa Pressarna

Carola och kärleken Jimmy Källkvist. Sångerskan är inte redo att flytta ihop trots att de varit tillsammans i fyra år.

För både Runar och Carola kom skilsmässan att innebära stora livsförändringar.
– Efter Runars och min separation bestämde jag mig för att lägga en ny grund för mig själv och min framtid. Jag försökte rensa upp och förlåta. Och sedan dess har jag jobbat på ett nytt sätt, men öppnare ögon, säger Carola till Aftonbladet Söndag, rapporterar Expressen.

Skilsmässan blev i många avseenden bitter och paret talade inte med varandra, man hade ingen vänskaplig relation. Egentligen skedde den första formen av återförening först i samband med att parets son Amadeus, 20, tog studenten.

För Runar var skilsmässan från sin berömda sångerska ett hårt slag. Den fromme norrmannen hade aldrig umgåtts med tanken på att det var en reell möjlighet.

– Skilsmässa var ett ord som inte fanns i min värld. Sen hände saker och ting som gjorde att jag inte hade något val, sa Runar när han var med i ”Berg flyttar in” i Kanal 5.

Norrmannen ville aldrig skiljas, det var Carolas beslut. Paret hade, enligt Runar, bestämt sig för att ta en paus i relationen men så hände något som gjorde det hela mer definitivt.

När Carola medverkade i Melodifestivalen och bar en tröja med texten ”ledig” blinkande på bröstet förstod den blonde före detta pastorn att det var kört. Nu var en skilsmässa oundviklig.
– Det var en splittrad känsla. Å ena sidan ville jag inte skilja mig, å andra sidan kände jag att det här är kört. Hon var väldigt tydlig. Bara några veckor var det liksom att hon var ledig, den där skylten kom ganska direkt, berättade Runar i tv-programmet med Carina Berg, 41.

Och Carola ville inte ens ta Runars namn i sin mun offentligt. När sångerskan var med i TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre” 2014 valde hon hela tiden att säga ”min sons pappa” istället för att ta det norska namnet i sin mun.
– Det känns bättre att säga min sons pappa, det gör det. För mig känns det bättre, sa Carola Häggkvist då.

Efter skilsmässan från Runar har Carola haft ett omväxlande kärleksliv med flera uppmärksammade och kortare förhållanden. Nu är hon tillsammans med musikern Jimmy Källkvist, 48, sedan fyra år tillbaka men paret har inte blivit sambo. Carolas krav på den punkten är inte förhandlingsbara, hon har en bestämd uppfattning kring vad som krävs för att det ska ske.

– När man väl flyttar under samma tak vill jag att man har kommit till en annan nivå, då man är beredd att förlova och gifta sig, och dit har vi inte kommit än, säger Carola Häggkvist.