Annons

Senaste uppdateringar i lagarna om onlinespel för pengar i Sverige

I Sverige, precis som i många andra länder runt om i världen, har onlinespel för pengar blivit allt mer populärt de senaste åren. Med en ökande efterfrågan på olika typer av spel och betting online har regleringar och lagar kring detta ämne ständigt förändras och uppdateras. I denna artikel kommer vi att titta närmare på de senaste lagändringarna som har påverkat onlinespel för pengar i Sverige.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2023-11-08 kl 11:05 |

ProvaPremium

Den nya spellagen
Den 1 januari 2019 trädde den nya spellagen i kraft i Sverige, som ersatte den tidigare spellagen från 1994. Denna nya lag har förändrat landskapet för online spel och betting markant genom att införa ett regelverk som gäller alla typer av spel om pengar, både online och offline.

Bild 1 av 1imp flag sp - Stoppa Pressarna

En av de största förändringarna som infördes genom den nya spellagen var etableringen av en svensk spelmyndighet, Spelinspektionen. Denna myndighet är ansvarig för att reglera och övervaka alla former av spel om pengar i Sverige, inklusive onlinespel.

En annan viktig del av den nya spellagen var införandet av en nationell spelpaus. Detta innebär att spelare nu kan sätta en gräns för hur länge de vill kunna spela och även stänga av sig från allt spel om pengar i Sverige under en viss period.

Uppdateringar gällande utelämning av information till Polismyndigheten
En licensinnehavare är skyldig att omedelbart tillhandahålla all information som Polismyndigheten begär för att undersöka eventuella brott som en spelare kan ha begått i samband med spelet. Informationen ska lämnas i det format som begärs av Polismyndigheten. Dessutom har en licensinnehavare rätt att behandla personuppgifter om det är nödvändigt för att uppfylla kraven nedan enligt spelreglerna som trädde i kraft i Sverige under 2023.