Sexchefens tuffa motgång på jobbet efter skandalen

Är det ett resultat av sexchefens härjningar vi ser?
Nu meddelar Aftonbladet att man gör en större omorganisation.
Inte någonstans nämns den skandaliserade mediemannen vid namn.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2022-01-20 kl 17:32 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat sexchefen på Aftonbladet och hans minst sagt tveksamma journalistiska metoder som innefattar samlag med källor, uppgiftslämnare och intervjuoffer.

Vid sidan om sitt arbete har den högt uppsatte chefen, förutom ett stort antal samlag, haft kokainstinna fester med unga tjejer.

Bild 1 av 7

Nu agerar tidningen. Aftonbladet omorganiseras men den skandaliserade sexchefen nämns överhuvudtaget inte.
Bild 2 av 7

Sexchefen har legat med en kvinna som han sedermera använt som huvudkälla i en kontroversiell artikel.
Bild 3 av 7

Sexchefen på Aftonbladet har gjort en anmärkningsvärt snabb karriär på tidningen.
Bild 4 av 7

Aftonbladets chefredaktör Lena K. Samuelsson har ännu inte uttalat sig om sexchefens framtid på tidningen men nu agerar hon kraftfullt med en omorganisation. Lena K är en riktig Power-kvinna i klass med Camilla Läckberg och Laila Bagge.
Bild 5 av 7

”Sexchefens kvinna” kallas nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter. Det har förekommit jämförelser i relationen mellan sexchefen och toppolitikern med det ökända pedofilparet Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.
Bild 6 av 7

Sexchefen gillar inte bara kvinnor, han uppges även vara begiven på kokain. Stoppa Pressarna har avslöjat att han haft flera kokainfester med bland andra en framgångsrik reklamman och en mycket känd kvinnlig journalist.
Bild 7 av 7

Sexchefen är känd för att väldigt snabbt lägga till unga kvinnliga vikarier på sociala medier, det uppfattas som en raggningsteknik.

Nu väljer tidningens ledning att göra en större omorganisation på tidningen som ska ta dem ”in i framtiden” men ingenstans nämns namnet på den skandaliserade mediemannen.

Mediechefen har vid flera tillfällen haft sex med kvinnor som senare har fått utgöra källor och uppgiftslämnare i artiklar i tidningen. Dessutom har han för vana att ragga på nya unga vikarier och hans toalett-sex med en nöjesreporter i samband med en julfest är en välkänd historia i mediehuset.

Det som komplicerar bilden av sexchefen och hans eventuella karaktärsbrister är det faktum att han gärna ger sig in i den publicistiska debatten. Han har en hög svansföring och tar ofta till brösttoner för att driva igenom sin poäng – att då samtidigt välja att använda kvinnor han haft sex med som källor i artiklar blottlägger ett hyckleri av nästintill patologisk karaktär.