Sjukskrivne Rickard Olsson smet från karantänen

Officiellt är han sjuk, hemma i karantän och hemförlovad från ”Bingolotto”.
Men hur är det egentligen ställt med Rickard Olsson?
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att programledaren rör sig på ICA Maxi bland andra människor – trots att det påstås att han är sjuk.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2020-04-15 kl 16:05 |

ProvaPremium

I tider av corona är det av vikt att vi tar hänsyn till andra människor, tillämpar social distansering och håller oss hemma i karantän vid minsta symptom.

”Bingolottos” populäre programledare Rickard Olsson, 53, – som nyligen fick böter och blev av med körkortet efter att ha stoppats rattfull i närheten av ett daghem i centrala Stockholm – blev sjukskriven från tv-programmet redan i början av april.

Bild 1 av 14

Rickard Olsson är sjukskriven från "Bingolotto". Det hindrar honom inte från att gå på ICA Maxi i Nacka, visar Stoppa Pressarnas granskning.
Bild 2 av 14

Rickard Olsson och hans nya flickvän Giselle Hyvönen i en trendig tiger-mössa. Relationen avslöjades av Stoppa Pressarna.
Bild 3 av 14

Rickard Olsson och flickvännen Giselle festade till det med alkohol när paret var gäster på saluhallens premiär vid Östermalmstorg. Detta bara fyra dagar efter att programledarens rattfylla hade avslöjats av Stoppa Pressarna.
Bild 4 av 14

Rickard Olsson konstaterade i sin intervju att det inte "fanns några förmildrande omständigheter" när han körde bil rattfull i närheten av ett daghem på Söder i Stockholm.
Bild 5 av 14

Rickard Olsson och hans nya kärlek Giselle från Karlstad hade en mysig skaldjursdejt då Stoppa Pressarnas fotograf upptäckte det nyförälskade paret.
Bild 6 av 14

Rickard Olsson förstod att vägen till "Skaldjurs-Giggis" hjärta gick via just skaldjur.
Bild 7 av 14

Paret handlade skaldjur i den tillfälliga saluhallen vid Östermalmstorg. En mysig stund för "Bingolotto"-profilen och hans nya flamma.
Bild 8 av 14

"Skaldjurs-Giggi" älskar verkligen havets läckerheter. Vi antar att paret senare njöt av svalkande vitt vin till godsakerna. Kanske slank en Homarus Americanus (amerikansk hummer) ner mellan klunkarna.
Bild 9 av 14

Rickard Olsson har varit sjukskriven från "Bingolotto" sedan början av april. Detta efter att Stoppa Pressarna avslöjat att han kört rattfull.
Bild 10 av 14

Rickard Olsson har fått dryga böter och blev av med körkortet i ett år. Programledaren meddelade dock Aftonbladet ”att ärendet inte är avslutat ännu”, vilket måste tolkas som att han avser överklaga Transportstyrelsens beslut trots att han själv talat om att det inte förelåg "några förmildrande omständigheter".
Bild 11 av 14

Här är strafföreläggandet mot Rickard Olsson som utfärdades dagen före tv-profilens födelsedag.
Bild 12 av 14

Nu mår Rickard Olsson dåligt. Han visar öppet upp sitt hemma-apotek som ska kurera honom. Ändå rör han sig fritt ute – trots coronakrisen.
Bild 13 av 14

Men vad är det som händer? Här är Rickard Olsson på ICA Maxi i Nacka med flickvännen trots att han är sjukskriven från "Bingolotto".
Bild 14 av 14

Rickard Olsson rör sig som sagt gärna i Östermalmshallen. Om han varit där som sjuk och hostat över krabborna vet vi i dagsläget inte.

Redan söndagen innan, den 26 mars, reagerade flera tv-tittare över att gävle-sonen lät förkyld när han ledde det direktsända underhållningsprogrammet från Göteborg.

Rickard Olsson ersattes av Lotta Engberg, 57, som sedan har lett programmet med sedvanlig charm och skärpa.
– Det här är ren å skär säkerhetsåtgärd. Man måste ta personligt ansvar, skrev Rickard Olsson i ett sms till Expressen i samband med att det stod klart att han skulle missa sändningen den 3 april.