Otrohet

Soldaterna om ÖB: ”Du är en skam för försvaret”

Otroheten får konsekvenser.
Överbefälhavare Micael Bydéns sexskandaler får nu direkta återverkningar på det svenska försvaret och dess förmåga.
Det framgick under flygvapenövningen Luftförsvarsövning 2022 som just har avslutats.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-05-28 kl 18:16 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat ÖB Micael Bydéns, 58, otrohet.

Den pilske generalen förmådde inte behålla uniformsbyxorna på – allting uppdagades och efter 23 års äktenskap har nu skilsmässa begärts.

Bild 1 av 10

Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén blir nu alltmer ifrågasatt av soldater, sjömän och officerare efter sexskandalen.
Bild 2 av 10

ÖB Micael Bydén har bland annat tagit med sin älskarinna Linda H Staaf till Karlbergs slott där de blev påkomna av en ung kadett. Vi får hoppas att det var försiktiga med de antika möblerna.
Bild 3 av 10

Vladimir Putin och hans underrättelsegeneraler kan skåla i rysk champagne, Sveriges ÖB underlättar deras jobb avsevärt. De behöver inte ens konstruera en sexskandal.
Bild 4 av 10

Micael Bydén har ansvar för Försvarsmaktens tusentals kvinnor och män, han ska vara en förebild. Han var otrogen mot sin hustru Anita Carlman efter 33 år tillsammans.
Bild 5 av 10

ÖB exponerar sig med sin otrohet för utpressning från den ryska militära underrättelsetjänsten GRU. ÖB har själv medgivit att det kan förekomma "misskreditering av beslutsfattare" under den pågående krisen, då är det bra om beslutsfattarna kan behålla brallorna på.
Bild 6 av 10

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 7 av 10

Vladimir Putin har vid flera tillfällen hotat Sverige. Nu kan han sikta in sig på vår ÖB:s skörlevnad som drar vanära över ämbetet.
Bild 8 av 10

När Sverker Göransson lämnade över ansvaret som ÖB till Micael Bydén 2015 kunde han nog inte ana att efterträdaren skulle besudla Karlbergs slott där ceremonin skedde.
Bild 9 av 10

Värnpliktiga uppställda i en korridor på Norrbottens regemente, I19, i Boden. Vid I19 finns sedan tidigare ett utbrett missnöje med ÖB och inte har det blivit bättre efter sexskandalen.
Bild 10 av 10

Till vänster om prins Carl Philip, ses dåvarande arméinspektör generalmajor Anders Brännström som sedermera hamnade i en konflikt med Micael Bydén. Flera höga officerare tappade redan då, 2018, förtroendet för ÖB efter hans dåliga behandling av den handlingskraftige generalen Brännström.

Nu får sexskandalen direkta konsekvenser för Sveriges försvarsförmåga. Att som ÖB vara otrogen är ingen privatsak. Ämbetet innebär att du är ansvarig för över 23 000 man och kvinnor och materiel för miljardtals kronor. Ditt viktigaste uppdrag är att värna rikets säkerhet. Du är ansvarig för liv och död.

Då håller det inte att uppvisa karaktärsbrister och en tveksam moral.

Som ÖB förväntas du vara ett föredöme och de anställda och inte minst för de värnpliktiga som enligt lag kallas in för att tjänstgöra. Du har alltså inte något val och då kanske du inte är så sugen på att tjänstgöra under en man som inte ens kan vara trogen mot sin kvinna.