Stor recension: Stefano Catenaccis nya lyxkrog

En magisk krog.
Vad ni än gör när ni är i Marbella – se till att besöka Stefano Catenaccis nya restaurang Caos.
Stoppa Pressarnas krogpatrull har haft förmånen att äta hos den tidigare köksmästaren från Operakällaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2021-09-09 kl 12:00 |

ProvaPremium

Stefano Catenacci, 55, lämnade Sverige och Operakällaren efter närmare 30 år.

Nu söker han lyckan med en egen krog i spanska jetsetorten Marbella.

Bild 1 av 16

Stoppa Pressarnas krogpatrull har besökt Stefano Catenaccis nya lyxkrog i Marbella.
Bild 2 av 16

Restaurang Caos är sobert och elegant inredd.
Bild 3 av 16

Stefano Catenacci har tagit med en kvinnlig och manlig kollega från Operakällaren till Marbella. Och det märks. Det är mycket hög klass på maten.
Bild 4 av 16

Här är Stefano Catenacci är ute vid borden för att kolla med alla gäster att de är nöjda.
Bild 5 av 16

Även under sin tid på Operakällaren brukade gästerna få se Stefano i matsalen.
Bild 6 av 16

Menyn är ganska kort och exklusiv, det är dyrt men inte svindyrt. Menyn byts ofta då Stefano vill jobba med färska råvaror.
Bild 7 av 16

Stefano Catenacci tog 1996 över som kökschef på restaurangen Operakällaren i Stockholm, efter Werner Vögeli. Nu är det Marbella som gäller för den skicklige kocken.
Bild 8 av 16

Enligt italienskt och franskt manér kommer lite nybakat bröd in till gästerna.
Bild 9 av 16

"Caos Pil Pil" är räkor med chili och vitlök för 21 euro.
Bild 10 av 16

Kalvbräss med picklad kålrabbi, sallad och en dressing som påminner om Nobisdressingen från Operakällaren.
Bild 11 av 16

Måltiden rundades av med en chokladtartelette med yoghurt-glass för 11 euro.
Bild 12 av 16

Den mysiga gården är inbjudande och ger krogen en avslappnad atmosfär.
Bild 13 av 16

Stefano Catenacci lämnar inget åt slumpen när han lagar mat.
Bild 14 av 16

Stefano Catenacci har sedan många år tillbaka ett fritidsboende i Marbella.
Bild 15 av 16

Det händer även att Stefano Catenacci slår sig ner hos gästerna.
Bild 16 av 16

En magisk krog! Stefano Catenacci har verkligen lyckats med sin nya satsning.

För inte länge sedan öppnade han lyxiga restaurangen Caos i svenskområdet Nueva Andalucía.

När Stoppa Pressarna besöker Stefano Catenaccis nya restaurang Caos sker det inte utan en viss förväntan. Han är trots allt en stjärnkock och var tidigare i många år kung Carl Gustafs, 75, hovtraktör.

Stefano Catenacci brukar kallas ”kockarnas kock”. Han är mycket respekterad i matkunniga kretsar.

Den skicklige italienaren är både en traditionalist och förnyare – han är en fena på klassiska svenska maträtter men räds inte heller för att modernisera och kreera fram nya smaker på imponerande sätt.

Med allt detta i bakhuvudet bokade Stoppa Pressarna bord hos Stefano Catenacci och redan när vi anlände skruvades våra förväntningar upp ytterligare.