Stor recension: Stefano Catenaccis nya lyxkrog

En magisk krog.
Vad ni än gör när ni är i Marbella – se till att besöka Stefano Catenaccis nya restaurang Caos.
Stoppa Pressarnas krogpatrull har haft förmånen att äta hos den tidigare köksmästaren från Operakällaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2021-09-09 kl 12:00 |

ProvaPremium

Stefano Catenacci, 55, lämnade Sverige och Operakällaren efter närmare 30 år.

Nu söker han lyckan med en egen krog i spanska jetsetorten Marbella.

Bild 1 av 16stefano catenacci caso recension stor 1 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarnas krogpatrull har besökt Stefano Catenaccis nya lyxkrog i Marbella.
Bild 2 av 16stefano catenacci caso recension stor5 - Stoppa Pressarna

Restaurang Caos är sobert och elegant inredd.
Bild 3 av 16stefano catenacci caso recension stor6 - Stoppa Pressarna

Stefano Catenacci har tagit med en kvinnlig och manlig kollega från Operakällaren till Marbella. Och det märks. Det är mycket hög klass på maten.
Bild 4 av 16stefano catenacci caso recension stor4 - Stoppa Pressarna

Här är Stefano Catenacci är ute vid borden för att kolla med alla gäster att de är nöjda.
Bild 5 av 16stefano catenacci caso recension stor3 - Stoppa Pressarna

Även under sin tid på Operakällaren brukade gästerna få se Stefano i matsalen.
Bild 6 av 16stefano catenacci caso recension stor1 - Stoppa Pressarna

Menyn är ganska kort och exklusiv, det är dyrt men inte svindyrt. Menyn byts ofta då Stefano vill jobba med färska råvaror.
Bild 7 av 16stefano catenacci caso recension stor2 - Stoppa Pressarna

Stefano Catenacci tog 1996 över som kökschef på restaurangen Operakällaren i Stockholm, efter Werner Vögeli. Nu är det Marbella som gäller för den skicklige kocken.
Bild 8 av 16stefano catenacci caso recension stor9 - Stoppa Pressarna

Enligt italienskt och franskt manér kommer lite nybakat bröd in till gästerna.
Bild 9 av 16stefano catenacci caso recension stor8 - Stoppa Pressarna

"Caos Pil Pil" är räkor med chili och vitlök för 21 euro.
Bild 10 av 16stefano catenacci caso recension stor7 - Stoppa Pressarna

Kalvbräss med picklad kålrabbi, sallad och en dressing som påminner om Nobisdressingen från Operakällaren.
Bild 11 av 16stefano catenacci caso recension stor10 - Stoppa Pressarna

Måltiden rundades av med en chokladtartelette med yoghurt-glass för 11 euro.
Bild 12 av 16stefano catenacci caso recension stor14 - Stoppa Pressarna

Den mysiga gården är inbjudande och ger krogen en avslappnad atmosfär.
Bild 13 av 16stefano catenacci caso recension stor13 - Stoppa Pressarna

Stefano Catenacci lämnar inget åt slumpen när han lagar mat.
Bild 14 av 16stefano catenacci caso recension stor11 - Stoppa Pressarna

Stefano Catenacci har sedan många år tillbaka ett fritidsboende i Marbella.
Bild 15 av 16stefano catenacci caso recension stor12 - Stoppa Pressarna

Det händer även att Stefano Catenacci slår sig ner hos gästerna.
Bild 16 av 16stefano catenacci caso recension stor15 - Stoppa Pressarna

En magisk krog! Stefano Catenacci har verkligen lyckats med sin nya satsning.

För inte länge sedan öppnade han lyxiga restaurangen Caos i svenskområdet Nueva Andalucía.

När Stoppa Pressarna besöker Stefano Catenaccis nya restaurang Caos sker det inte utan en viss förväntan. Han är trots allt en stjärnkock och var tidigare i många år kung Carl Gustafs, 75, hovtraktör.

Stefano Catenacci brukar kallas ”kockarnas kock”. Han är mycket respekterad i matkunniga kretsar.

Den skicklige italienaren är både en traditionalist och förnyare – han är en fena på klassiska svenska maträtter men räds inte heller för att modernisera och kreera fram nya smaker på imponerande sätt.

Med allt detta i bakhuvudet bokade Stoppa Pressarna bord hos Stefano Catenacci och redan när vi anlände skruvades våra förväntningar upp ytterligare.