Annons

Svenskarna som tjänar bäst

Sverige, känt för sin höga levnadsstandard, är hem för en mångfald av framgångsrika individer. Bland dem finns åtta anmärkningsvärda figurer som utmärker sig som de svenskar som tjänar eller har tjänat allra bäst i landet. Låt oss fördjupa oss i deras bakgrund, yrken och bidrag till Sveriges ekonomiska landskap.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2024-03-12 kl 14:00 |

ProvaPremium

Idag finns det flera sätt att tjäna pengar på, du kan vara entreprenör och bygga ett företag likt ett casino från grunden, skapa en karriär online via sociala medier eller satsa på en hederlig karriär inom ett högbetalt yrke.

 

Bild 1 av 1sp 8 sp - Stoppa Pressarna

Stefan Persson
Yrke: Affärsmagnat

Som tidigare styrelseordförande i H&M toppar Stefan Persson listan över Sveriges rikaste individer. Hans betydande rikedom härrör från hans betydande ägarandel i den globala modebutiksjätten. Trots att han lämnar sin ledande roll är Persson fortfarande en framstående figur i Sveriges näringsliv.

Ingvar Kamprad (avliden)
Yrke: Företagare

Den bortgångne grundaren av IKEA, Ingvar Kamprad, fortsätter att vara en symbol för svenskt entreprenörskap och innovation. Med IKEA:s globala framgångar lever Kamprads arv vidare och befäster hans position som en av Sveriges högst inkomsttagare även efter hans bortgång.

Jörn Rausing
Yrke: Affärsman