Uppbrott

SVT-stjärnan Carina Bergfeldt och maken bryter upp

Det var inget lätt beslut för SVT-stjärnan och hennes make – tvärtom.
Till slut var de dock överens.
Nu står det klart att Carina Bergfeldt och hennes danske man Jesper Zølck bryter upp – beslutet är oåterkalleligt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-06-21 kl 13:03 |

ProvaPremium

Deras kärlekshistoria har varit så vacker och som hämtad ur en film. Oddsen för att de skulle bli tillsammans talade emot dem. Ändå ledde det där mötet sommaren 2017 till att Carina Bergfeldt, 42, blev tillsammans med den stilige danske journalisten Jesper Zølck, 42.

Hon arbetade som korrespondent för SVT i USA och han var på plats för att bevaka det amerikanska presidentvalet. De bägge blev störtförälskade och bestämde sig för att göra ett försök trots att han egentligen bodde i Danmark.

Bild 1 av 7

Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck bryter upp. Beslutet kom väldigt hastigt.
Bild 2 av 7

Carina Bergfeldt har belönats med det oerhört fina och prestigefyllda Stora Journalistpriset.
Bild 3 av 7

Carina Bergfeldt var en mycket populär SVT-korrespondent i USA.
Bild 4 av 7

Här syns Carina Bergfeldt med sin son när hon spelar in en trailer till sitt program.
Bild 5 av 7

Carina Bergfeldt gjorde ingen succé i "På spåret" och det måste ha känts plågsamt att bli så kritiserad efter att ha byggt upp ett rykte om att vara en vetgirig och mycket kunnig journalist.
Bild 6 av 7

I avsnitt två av programmet gick det något bättre, men Marcus Oscarsson och Carina Bergfeldt kammade hem noll poäng på staden Capri. Istället svarade de Palermo.
Bild 7 av 7

Tilde de Paula är en av TV4:s största stjärnor och var nominerad som "Årets kvinnliga programledare" på Kristallen-galan. Priset gick dock till SVT:s Carina Bergfeldt.

Paret gifte sig i Washington D.C. den 22 juni 2019 efter att han friat till den blonda svenskan, på Alla hjärtans dag året efter föddes parets son Hamilton, 2.

– Vi träffades i USA. Han var också där för dansk tv och bevakade valet. Vi blev jättekära! Så Washington har varit bra för mig på många sätt. Han friade till mig i Washington, vi gifte oss där och den här blev till i Washington, har Carina Bergfeldt berättat i ”Skavlan” i SVT.