SVT-stjärnan Elisabet Höglund förd akut till sjukhus

Elisabet Höglund fördes akut till sjukhus.
Den rutinerade journalisten misstänker att hon drabbats av en blodpropp i lungorna efter att hon fått Asta Zenecas vaccin.
Läget är fortfarande oklart.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2021-05-17 kl 07:33 |

ProvaPremium

Elisabet Höglund, 76, är en av Sveriges mest folkkära journalister.

Efter sin 25 år långa karriär på Rapport har hon blivit en tongivande samhällsdebattör tack vare sin populära blogg som hon startade 2015.

Bild 1 av 4

Elisabet Höglund fick föras med ambulans till Karolinska sjukhuset i Huddinge. Den folkkära journalisten misstänkte att hon drabbats av en blodpropp i lungan.
Bild 2 av 4

Elisabet Höglund och maken Bosse Karlsson tvingas nu flytta.
Bild 3 av 4

Elisabet Höglund är en av våra mest folkkära journalister efter sina 25 år på "Rapport" i SVT. Hon har medverkat i "Let's Dance".
Bild 4 av 4

Elisabet Höglund berättar själv på sin blogg om dramat.

Nu berättar hon om dramat när hon fick föras med ambulans till sjukhus.

Elisabet Höglund vaknade med halsont och efter ett tag började hon även hosta. Det dröjde bara någon timme innan hon kände hur huvudvärken kom smygande och därefter drabbades hon av feber.
– Sen hände plötsligt något. Som en blixt från en klar himmel kom smärtorna. De trängde in i höger sida av mellangärdet. Det högg som kramper. Det var svåra pulserande smärtor som gjorde att jag nästan inte kunde andas. Det gick inte längre att fylla lungorna med luft. Varje andetag var en plåga, skriver den tidigare SVT-stjärnan på sin blogg.