Arbetsliv

TV4 bekräftar: Tilde de Paula plockas bort

Hon hade inget val.
TV4 har bestämt sig.
Nu avslöjas att Tilde de Paula lämnar succéprogrammet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-05-26 kl 11:42 |

ProvaPremium

Tilde de Paula, 50, är en av TV4:s största stjärnor. Hon är en av få programledare som med bibehållen trovärdighet kan leda både breda nöjesprogram som ”Let’s Dance” och samtidigt vara en skarp och tuff journalistisk utfrågare i succéprogrammet ”Efter fem”.

Hennes unika bredd ger Tilde en speciell position på TV4 och nu ter det sig som att det blir hon som kommer få ärva ”drottningkronan” efter Malou von Sivers, 70, den dag veteranen bestämmer sig för att dra sig tillbaka och njuta av allt hon åstadkommit.

Bild 1 av 6Tilde De Paula Lamnar Stor - Stoppa Pressarna

Tilde de Paula lämnas nu av barnen.
Bild 2 av 6Vi ser Tilde De Paula i en röd blus, hon sitter i en tv-studio.

Tilde De Paula har lett succéprogrammet "Efter fem". Nu försvinner hon från rutan.
Bild 3 av 6Anders Pihblad Kupp Viveka Stor - Stoppa Pressarna

Anders Pihlblad hade ett hemligt möte i Visby med TV4:s hårdföra programchef Viveka Hansson. Enligt uppgift försöker Anders Pihlblad positionera sig gentemot Tilde de Paula på kanalen.
Bild 4 av 6petra made hedrar tilde depaula 6 - Stoppa Pressarna

Det var Petra Mede som väckte tankarna kring tillvaron hos Tilde.
Bild 5 av 6tilde de paula gifter stor2 - Stoppa Pressarna

Tilde de Paula med sin vän David Hellenius. Hon har en oerhörd bredd i sitt arbete. Tilde kan både underhålla och vara skarp journalist.
Bild 6 av 6tilde de paula uppbrott stor 1 1 - Stoppa Pressarna

Tilde De Paula har tidigare haft romantiska affärer med både Runar Sögaard och smörsångaren Don Bennechi.

Tidigare har Jenny Strömstedt, 50, och Anders Pihlblad, 55, utmanat Tilde om att bli TV4:s största stjärnan men enligt uppgifter till Stoppa Pressarna har programdirektör Viveka Hansson, 56, nu bestämt sig. Det blir Tilde de Paula som kommer få ta över efter Malou.

Unik förmåga

Just Tildes bredd ska ha avgjort beslutet. Programledaren är unik med sin förmåga och hon saknar motsvarighet på den svenska tv-marknaden.

Tilde de Paula har arbetat med tv sedan 90-talet. En gång i tiden var hon allt-i-allo bakom kameran när Kanal 5 sände ”Måndagsklubben” med Claes Malmberg, 62, och Lennie Norman, 74.

Med tiden kom den ambitiösa chilenskan att börja arbeta framför kameran och det visade sig att hon har en extrem talang för att vara programledare. Tilde de Paula har sakta men säkert byggt sin karriär.

I många år ledde hon ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Peter Jihde, 51, och parets kemi gick nästan att ta på. De bägge var mycket uppskattade av tittarna och annonsörerna.

Stigande ålder

Tilde de Paula har dock aldrig varit rädd för att prova något nytt. Hennes ödmjukhet har dock hållit henne tillbaka.

– Jag har varit programledare på TV4 i ungefär 25 år och flera gånger fått frågan, ska du inte göra ett program under eget namn? Och jag har bara sagt nej nej nej, det går inte, det är för läskigt, har Tilde de Paula berättat, rapporterar Svensk Damtidning.

Med stigande ålder och erfarenhet kom dock Tilde att ändra förhållningssätt.

– Sedan började jag närma mig 50 och då vet jag inte vad som hände, jag tänkte: Det låter kul, vi kör.

Talkshowen ”Tilde” blev självfallet en succé och efter första omgången blev det två säsonger: en på våren och en på sommaren.

In i det sista har det dock varit osäkert huruvida det blir en fjärde säsong av succéprogrammet. Nu har TV4 bestämt sig.

– Jodå, vi är i full färd med att planera och boka allting inför sommarens säsong av ”Tilde”. Sju program blir det, start 30/6, skriver Mattias Hägerlund, 52, projektchef för programmet till Svensk Damtidning.

Det här innebär att Tilde tas bort från ”Efter fem” som dock brukar ha sommaruppehåll.