TV4 i hemligt krismöte om David Hellenius

Krisen djupnar.
Stoppa Pressarna kan avslöja att höga TV4-chefer har haft ett krismöte om David Hellenius.
Den populäre programledaren ska inte själv vara informerad om den hemliga sammankomsten där hans framtid diskuterades.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2020-06-26 kl 19:05 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat de skakande ryktena som programledaren David Hellenius, 46, just nu omgärdas av. 

Programledaren och TV4-stjärnan är utsatt för diskussioner på nätforum och även i mailkonversationer inom tv-branschen. För TV4 är det hela mycket känsligt.

Bild 1 av 8

Stoppa Pressarna kan avslöja att ett topphemligt möte om David Hellenius framtid på TV4 har ägt rum. Man är livrädd för flera skandaler och försöker nu dra lärdom av misstagen som begicks med Martin Timell.
Bild 2 av 8

Samtidigt som David Hellenius diskuteras dröjer det med beskedet till hans hustru Renée Nyberg hur det blir med hennes framtid på kanalen.
Bild 3 av 8

David Hellenius är fly förbannad över det snack som cirkulerar kring honom.
Bild 4 av 8

Renée Nyberg är oroad över sin make som har drabbats av den tuffa krisen.
Bild 5 av 8

David Hellenius är känd som en hyvens kille och det måste vara ett helvete det han just nu går igenom.
Bild 6 av 8

TV4:s omstridde vd Casten Almqvist driver ett bolag där det under flera år har uppdagats en rad skandaler om hans kända medarbetare. Vart ligger ansvaret?
Bild 7 av 8

TV4 var snabba med att sparka Paolo Roberto efter att han åkt fast för sexköp. Hellenius-affären är mer komplex och hanteringen ställer högre krav på hur ledningen agerar.
Bild 8 av 8

Martin Timell fick länge vara kvar på TV4 trots att ledningen kände till hans beteende. Till slut briserade sanningen under metoo-hösten 2017 då han sparkades och även hans lillebror Anders Timell tvingades sluta både på radion och på innekrogen Riche efter opassande beteende.

I dessa tider av nättroll och chatforum kan vem som helst bli anklagad för i princip vad som helst. Om varje rykte kring en TV4-kändis skulle föranleda åtgärder eller utredningar skulle inte kanalens ansatta vd Casten Almqvist, 58, ha tid att göra något annat än att krishantera – vilket han ändå tvingats göra i parti och minut. 

Icke desto mindre har kanalen tagit alla uppgifter kring David Hellenius på största allvar.
– Man har haft ett möte om Hellenius där man diskuterade allting från grunden. Alla frågorna kom upp på bordet, ledningen är helt enkelt livrädd för konsekvenserna, säger Stoppa Pressarna initierade uppgiftslämnare.