Mest läst just nu:

TV4-stjärnan tvingas bära stjärtskydd ute bland folk

En framgångsrik karriär fick ett tråkigt slut.
TV4-stjärnan Lennart Ekdal slutade under trista omständigheter på den kommersiella familjekanalen.
Nu har en tid gått och Stoppa Pressarnas avslöjande bilder visar hur programledaren numera tvingas bära stjärtskydd när han rör sig ute bland folk.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2022-02-27 kl 15:06 |

ProvaPremium

Lennart Ekdal, 68, var i många år en av TV4:s mest profilerade journalister.

Linköpings-sonen var en stentuff och ofta indignerad journalist när han jobbade som programledare i ”Kalla fakta”.

Bild 1 av 17

Tuffa bud! Lennart Ekdal slutade på TV4 under trista omständigheter, sedan dess har han knappt synts till. Nu visar Stoppa Pressarnas bilder att den tidigare programledaren tvingas bära stjärtskydd när han rör sig ute bland folk.

Bild 2 av 17

Här ser vi Lennart Ekdal i folkmassan, han ser lite bekymrad ut.

Bild 3 av 17

Här ser det ut som att Lennart Ekdal måste freda sitt stjärtskydd från någon som vill ta det ifrån honom, men i själva verket är det bara en vanlig diskussion med en god vän.

Bild 4 av 17

Lennart Ekdal såg lite pressad ut men han kunde glädja sig åt att sonen Hjalmar Ekdals Djurgården ledde med hela 3-0 i pausen under Svenska Cup-matchen mot Brommapojkarna.

Bild 5 av 17

Lennart Ekdal tvingades bära med sig sitt eftertraktade stjärtskydd i pausen. Stjärtskydd är stöldbegärliga under den här tiden på året.

Bild 6 av 17

Det ser nästan ut som att det sitter en adresslapp på Lennart Ekdals stjärtskydd, Stoppa Pressarna har dock inte förmått tyda vad det står på lappen.

Bild 7 av 17

Lennart Ekdal var på TV4 i hela 23 år. Han slutade under tråkiga omständigheter. Efter att "Kalla fakta" bytt sändningstid från onsdagar till söndagar fick "Eka" nog.

Bild 8 av 17

Lennart Ekdal köade tålmodigt för en varmkorv, han gjorde inga anspråk på att gå före i kön för att han är kändis.

Bild 9 av 17

Lennart Ekdal belönades med Stora Journalist-priset 1995.

Bild 10 av 17

Lennart Ekdal var fokuserad på att komma framåt i korvkön, men det ska sägas att han inte trängde sig.

Bild 11 av 17

Det var en lång korvkö på Grimsta Idrottsplats i västra Stockholm, Ekdal väntade tålmodigt, åren som grävande journalist har lärt honom att stoiskt uthärda långa processer.

Bild 12 av 17

Lennart Ekdal har inte synts till så mycket offentligt efter att han slutade på TV4, ett tag ledde han tidningen Expressens "Brottscentralen", men det var nog inte så många som tittade på det.

Bild 13 av 17

Lennart Ekdal har ett fast grepp om sitt stjärtskydd, han är beredd att låsa fast det med tummen om någon försöker norpa det.

Bild 14 av 17

I överkanten av bilden ser vi Lennart Ekdals son Hjalmar Ekdal, i nederdelen av bilden syns Djurgårdaren Pierre Bengtsson som är förlovad med SVT-stjärnan Carolina Neurath.

Bild 15 av 17

Hjalmar Ekdal är på väg att bli lika framgångsrik på fotbollsplan som sin storebror Albin Ekdal som har gjort över 60 landskamper för Sverige och som är proffs i italienska Sampdoria.

Bild 16 av 17

Lennart Ekdal med sitt trofasta stjärtskydd som skyddar honom så förtjänstfullt mot den råa februarikylan.

Bild 17 av 17

Lennart Ekdal ser bekymrad ut, det borde han inte vara, sonen vinner i fotboll och hans stjärtskydd skyddar.

Stjärnan kom till kanalen redan vid starten 1990, men tvingades bort efter 23 år då ett infekterat bråk bröt ut.

Det var i december 2012 som Lennart Ekdal offentligt gick till attack mot TV4 efter kanalens beslut att flytta “Kalla fakta” från bästa sändningstid på onsdagar till 19.30 på söndagar. Programledaren skrev en debattartikel i branschtidningen Resumé.
– Jag har ändå varit med från starten och tror inte att “Kalla fakta” någonsin haft ett sånt genomslag och sådana siffror sett över en hel säsong, vilket borde ha fått samtliga TV4-personer att jubla högt. Men så är inte fallet. Och det tycker vi är både bisarrt och obegripligt, sa Lennart Ekdal till Nöjesbladet efter att hans fräna artikel fått stort genomslag.

TV4 försvarade sitt beslut med näbbar och klor.