Krönika

“Ulf Kristersson – kändisarnas märklige lille clown”

Alice Timander R.I.P. 
I dag är det Ulf Kristersson som tar varje tillfälle att mingla med kändisar – oavsett om det sker på Sagerska palatset eller under “E-Types” bröllop i Vadstena. 
Daniel Nyhlén noterar hur vår statsminster inte försitter en chans att oblygt klänga på Carola, Jonas Gardell och “Blondinbella”. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2023-09-22 kl 15:00 |

ProvaPremium

”Illa. Jag mår illa, då Ulf Kristersson snubblar till och råkar spilla, så att fru Bindefeld får sås på kragen, över magen. Usch, vad jag mår illa, jag mår illa… ”

daniel nyhlen byline kronika - Stoppa PressarnaVar det inte så strofen i Magnus Ugglas geniala hit från 1989 löd om kändisarna i pressen? 

Nja, inte riktigt.  

Då var ju Ulf Kristersson ingen kändis, knappt påtänkt som politiker.

Men att lyfta in honom i ovanstående slagdänga skulle inte alls kännas helt fel. 

Ulf Kristersson är nämligen inte bara Sveriges genom tiderna mest bleka statsminister – han är också pinsamt kåt på kändisar. 

Ja, likt salig Alice Timander, med tungan nere vid knäna, älskar han att frottera sig på ett närmast hämningslöst sätt med de så kallade högdjuren i veckopressen. 

En klart misstänkt fetisch om ni frågar mig – och därför är det väl på tiden att vi tittar lite närmare på statsministerns till synes besatta förhållande till kändisar.