Mest läst just nu:

Ulf Kristerssons fruktansvärda sorg

Moderatledaren sörjer. 

Nu har Ulf Kristersson drabbats av en stor familjetragedi.

Partiledaren berättar öppet om saknaden och sorgen. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2020-06-07 kl 11:05 |

ProvaPremium

Ulf Kristersson, 56, har det tufft, både inom politiken och privat. 

Moderaterna och dess partiledare slåss med klor och näbbar för att hålla kvar sina väljare. Allt fler hoppar över till Jimmy Åkesson, 41, och Sverigedemokraterna. 

Bild 1 av 6

Ulf Kristersson har drabbats av sorg i familjen.

Bild 2 av 6

Moderatledare berättar om sorgen i sina sociala medier. Även i politiken har det varit tungt.

Bild 3 av 6

Ulf Kristersson snuvades på regeringsmakten då Annie Lööf och Jan Björklund spräckte Alliansen och ritade om den politiska kartan.

Bild 4 av 6

I dag är Kristersson inte lika glad när han träffar Lööf och Björklund.

Bild 5 av 6

Nu öppnar Ulf Kristersson upp för ett samarbete med Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Här syns de på ett montage under QX-galan som leddes av Petra Mede.

Bild 6 av 6

Ulf Kristersson med hustrun Birgitta Ed.

I veckan gjorde Ulf Kristersson ett oväntat utspel där han öppnar upp för ett samarbete med SD. Något som fått många att reagera – däribland krönikören Alex Schulman, 44, som tränger upp partiledaren i ett trångt hörn.  

– ”Mina värderingar är inte SD:s, jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD”, sa han under senaste valrörelsen. Och under ett möte med förintelseöverlevaren Hédi Fried lovade han henne att han aldrig skulle samarbeta med SD. Svårt att se hur han nu ska bortförklara det där löftet. Men han kanske inte menade det så allvarligt, han kanske bara skojade med Hédi under det där samtalet, kanske bara tramsade lite med henne, skriver Alex Schulman i Expressen