Vännernas oro för sexchefen och hans kvinnoaffärer

Har det gått för långt?

Vänner till sex-chefen på Aftonbladet har börjat oroa sig.

– Han är nästan manisk i sin ständiga jakt på kvinnor, berättar en person som står mediemannen nära.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2021-12-10 kl 21:00 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en flera granskande artiklar avslöjat beteendet hos en hög chef på Aftonbladet.
Den inflytelserike chefen på tidningen agerar efter dubbla måttstockar.

Bild 1 av 17

Sex-chefen härjar vilt på Aftonbladets redaktion, men hans högprofilerade kollegor Lena K Samuelsson, Robert Aschberg, Lena Mellin och Åsa Linderborg tiger som muren.
Bild 2 av 17

Stoppa Pressarna har i en granskning av mediechefen på Aftonbladet avslöjat att han haft sex med flera av sina källor innan publiceringar av kontroversiella artiklar.
Bild 3 av 17

Den så kallade ”expert-kvinnan” har får stort utrymme i Aftonbladet efter att hon haft samlag med sex-chefen.
Bild 4 av 17

En känd popsångerska hade sex med mannen och fick sedan stort och mycket positivt utrymme i Aftonbladet.
Bild 5 av 17

Sex-chefen anser sig själv slå ett slag för god medieetik och är inte sen att döma andra medier. Men mannen lever knappast som han lär.
Bild 6 av 17

Stoppa Pressarna har talat med flera vikarier på tidningen och fram träder en bild av en man som raggar på sin unga kvinnliga personal.
Bild 7 av 17

Sex-chefen lägger snabbt till de unga kvinnorna i sociala medier och sen skrider han till verket.
Bild 8 av 17

En ung kvinnlig vikarie vittnar om att sex-chefen "pressade sitt stånd" mot henne på redaktionen. Senare bröt hon samman.
Bild 9 av 17

Stoppa Pressarna har även avslöjar hur sex-chefen drog med sig en ung kvinnlig nöjesreporter in på en krogtoalett för erotiska aktiviteter.
Bild 10 av 17

Det var här på Citykrogen nära Aftonbladets redaktion som sex-chefen slog till.
Bild 11 av 17

Mediechefen på Aftonbladet har även hyllat en extremist-kvinna som senare dömdes för våld mot tjänsteman. Aftonbladet-profilen raderade snabbt bevisen på sina sociala medier.
Bild 12 av 17

Man kan med fog fråga vilken kultur som råder på landets största tidning?
Bild 13 av 17

Frågan är hur länge sex-chefen på Aftonbladet ska få härja fritt med sitt olämpliga omdöme och sitt utstuderade sexuella beteende mot de unga kvinnorna på redaktionen?
Bild 14 av 17

Den nyutnämnda kulturministern Jeanette Gustafsdotter har även hon ett nära förhållande till sex-chefen som hon öppet har hyllat.
Bild 15 av 17

Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson verkar försöka tiga ihjäl skandalen – samtidigt som mannens kvinnliga offer lider.
Bild 16 av 17

Kommer de stackars värnlösa kvinnorna som utsatts på Aftonbladet någonsin få upprättelse för vad de råkat ut för?
Bild 17 av 17

Lena K Samuelsson, chefredaktör på Aftonbladet, uppges ha ett gott öga till sex-chefen och har inte kommenterat skandalen på sin kvällsblaska.

Samtidigt som han har en hög svansföring i den medieetiska debatten så tvekar han inte att använda gamla sexpartners som uppgiftslämnare i kontroversiella artiklar – något som 
med fog kan ifrågasättas utifrån yrkesreglerna för journalister.

Sex-chefen på Aftonbladet var drivande i en omstridd publicering med flera artiklar. En kvinna, den så kalllde ”expert-kvinnan”, som framträdde i en av artiklarna för att stötta tidningens tes är en av chefens tidigare sexpartners.

Paret har vid minst ett tillfälle idkat könsumgänge i hennes spatiösa våning vid Nytorget på Södermalm i Stockholm, ett faktum som läsarna inte var varse och frågan är om sex-chefens kolleger ens informerades.