Zara Larsson om näthatet: ”Det värsta jag läst”

Trots att hon bara är 16 år gammal är hon redan öppen och tydlig med sina politiska och feministiska åsikter. Men det har sina nackdelar. Näthatet haglar nämligen över Zara Larsson.
– Flashbacktråden om mig är det värsta jag har läst i hela mitt liv, säger hon.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2014-10-06 kl 10:51 |

ProvaPremium

Det var i samband med att Zara i samband med Bråvallafestivalen i somras lade upp Ung Vänsters flygblad ”8 tips till killar för att inte våldta” på sitt Instagramkonto som stormen kring sångerskan drog igång. Nu talar hon ut om händelsen i Expressen.

Zara förklarar att hon är glad över att bilden skapade debatt och fick stor spridning, men säger också att hon inte hade väntat sig så starka reaktioner.

Bild 1 av 3zara1 1 - Stoppa Pressarna

Trots att Zara bara är 16 år gammal har hon fått utstå en hel del kritik på nätet.
Bild 2 av 3zara6 - Stoppa Pressarna

Den vänstra bilden, undertecknad Ung vänster, skapade ramaskri bland sångerskans följare. Då kontrade hon med en likande lista riktad mot tjejer: "Hur många hade reagerat på det här då?".
Bild 3 av 3zara5 - Stoppa Pressarna

Zara tar som tur är oftast inte åt sig av kommentarerna.
– De som kränker mig och sysslar med personliga påhopp, är oftast de som inte vet vad de pratar om. ”Oj, nu tog det slut på argument, nu måste jag säga något elakt”, säger hon.

Som tur är tar den unga sångerskan oftast inte åt sig av påhoppen och berättar att hon tror att näthatarna är i 40-årsåldern och bor i ”mammas källare med 30 mil till närmaste Ica”.

Men en del kommentarer har varit svårare att skaka av sig. Enligt Expressen finns det en tråd på forumet Flashback där användarna diskuterar sångerskans kropp och uppmanas att skicka in bilder på henne.
– Den är det värsta jag läst i hela mitt liv, säger Zara och fortsätter:

– Den är så läskig, obehaglig. Det är nog också folk som bor i sin mammas källare. Ärligt talat kändes det vidrigt att läsa. Usch. Ledsen är fel ord, men det är klart jag blir upprörd. Egentligen ska jag inte behöva ta det, oavsett om jag är en offentlig person eller inte.