Therese Lindgrens miniserie om valet

Den 11 september är det ännu en gång dags för Sveriges invånare att gå och rösta i valet när det gäller riksdag, region och kommunfullmäktige. Trots att valet sker var fjärde år så är det fortfarande väldigt många som tycker att det är väldigt svårt att veta vad dom ska rösta på. Många är säkra på sin röst medans andra kanske antingen inte vet vad dom ska rösta på för att dom inte är tillräckligt insatta eller så är dom säkra på ett parti ett år men 4 år senare byter dom parti.
Det finns många hemsidor, poddar, klipp osv att se på inför varje kommande år och även våra influencers har försökt vara delaktiga genom att träffa partier och ställa frågor. Margaux Dietz och Isabella Löwengrip är två av dom och i år har även Therese Lindgren gjort en miniserie inför valet.
Hennes miniserie finns i 4 delar och just nu har två avsnitt lagts upp av dessa 4. I dessa avsnitt möter hon två olika partimedlemmar i varje avsnitt och det hon fokuserar på i sina intervjuer är psykisk ohälsa, klimatet och jämställdhet.
Såhär beskriver Therese sin miniserie:
 
”Som jag nämner i videons introduktion har jag mött representanter från samtliga åtta riksdagspartier med anledning av valet nu i höst. Jag har valt att fokusera samtalen på tre områden – psykisk ohälsa, jämställdhet och klimatet (plus att jag inte kunde hålla mig från att slänga in någon fråga om djurskydd också hehe) efter att jag förstått att det inte bara är några av mina hjärtefrågor, utan också frågor som engagerar unga vuxna lite extra enligt Ungdomsbarometern 2022.
För att göra intervjuerna med partierna så informativa och givande som möjligt har jag valt att reagera på dem med Anders, plus att jag försökt förtydliga resonemang och utläggningar med grafik. Jag själv lär mig så mycket enklare när jag både får höra information och se den visuellt på samma gång.
Jag hoppas att ni håller med. I dagens avsnitt pratar vi bland annat om att få ”ordning på Sverige”, djurrätt, kärnkraft, marknadsskolor, mäns våld mot kvinnor, minkfarmar, självmordsprevention, elevhälsa, köerna till barnpsykiatrin, vindkraft, djurskydd, obligatorisk häktning, människors lika värde, välfärd, ungdomsbostäder, jobb, frihet, ansvar, elmarknaden Det här projektet är verkligen någott helt nytt för mig, som har varit väldigt väldigt spännande och roligt, och jag håller verkligen tummarna för att ni också gillar serien och att ni faktiskt får ut något utav den!”
 
Men något som är viktigt är att ingen ska få påverka vad någon annan tycker eller vad dom ska rösta på. Alla har sin egen åsikt och rätten att få tycka, känna och tänka som dom själva vill. Låt ingen påverka ditt beslut om vad du ska rösta på och låt ingen påverka ditt val eller trycka ner det du anser viktigt. Vi har valet för att alla ska få möjlighet att lägga in sin röst i det som man själv anser viktigt och din åsikt är inte mindre värd än någon annans så stå på dig angående ditt beslut.
 
 

Lämna ett svar

Kommentarer

Hej Tina. Allt är väldigt nytt och allt är inte helt klart ännu, men håll ut och ge det en chans 🙂 Bloggen är nu snabbare, uppdateringen är lättare, inget krångel med att det fördröjs med inlägg upp till ett dygn, lättare att kommentera och jag kan även numera blogga från min mobil vilket gör att jag kan uppdatera er oftare och mer. När ni vant er med nya hemsidan så tror jag ni kommer att bli nöjda med mer och bättre blogginlägg. Ha en fantastisk dag 🙂