Angelina Jolies skräckbesked: ”Väntas dö innan 40”

Angelina Jolies mamma var bara 57 år när hon gick bort i äggstockscancer. Och nu fasar skådespelerskan för sitt eget liv. Flera omständigheter gör att hon väntas dö om endast några år.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2013-10-03 kl 10:47 |

ProvaPremium

I våras gjorde Angelina, 38, en förebyggande operation för att minimera risken för bröstcancer – eftersom både hennes mamma, moster, morbror, mormor och morfar gick bort i cancer i tidig ålder.

Risken att drabbas av bröstcancer sjönk från 87 procent till under 5 procent. Men flera andra omständigheter gör att skådespelerskan ändå väntas dö i förtid. Veckans Nu skriver om skräckbeskedet och att Angelina kanske bara har tre år kvar att leva:

– Hon tänker göra allt hon kan för att förlänga sitt liv men hon tror inte att hon kommer leva längre än till mitten av 40-årsåldern, säger en källa till National Enquirer.

Hälsoexperter menar att Angelinas förflutna som drogmissbrukare, hennes extremt hektiska tillvaro och låga vikt – som rapporteras ligga på 42 kilo – kan förkorta hennes liv avsevärt.

– Hon har redan skadat sitt hjärta på grund av droger och med en vikt på 42 kilo kan hon också lida av ätstörningar. Det kan orsaka hjärtrytmstörningar, säger läkaren Dr. Raksin till National Enquirer.

Det rapporteras om att skådespelerskan även planerar att operera bort sina äggstockar för att minska risken att drabbas av äggstockscancer, som hennes mamma Marcehline Bertrand gick bort i 2007. 

Efter Angelinas bröstoperation i somras skrev hon i en artikel i New York Times:

– Jag kan säga till mina barn att de inte kommer mista mig i bröstcancer, men sanningen är att jag bär på BRCA1-genen som kraftigt ökar risken för bröst- och äggstockscancer.

Bild 1 av 3angelinajolie stor4 4 - Stoppa Pressarna

Angelina Jolie kan bara ha tre år kvar att leva, skriver Veckans Nu.
Bild 2 av 3angelinajolie stor1 3 - Stoppa Pressarna

Här är skådespelerskan med fem av sina sex barn.
Bild 3 av 3angelinajolie stor2 1 - Stoppa Pressarna

Fästmannen Brad Pitt sägs vara mycket orolig för Angelina. "Det är är hans värsta mardröm", säger en källa.