Annons

Dessa kändisar handlar med kryptovalutor

Den kanske mest prominenta kändisen som handlar med krypto är Tesla-ägaren Elon Musk. Han har vid ett flertal tillfällen lyft och poängterat att han starkt tror på Dogecoin och kommer fortsätta investera i valutan. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2022-07-17 kl 13:02 |

ProvaPremium

Musk är långt ifrån den enda på kändiskartan som tror på krypto. Mike Tyson, Matt Damon, Gwyneth Paltrow, och Larry David är bara några exempel på alla framstående Hollywoodstjärnor som valt att investera i krypto.

Exakt vilken valuta vet man inte i de flesta fall, men det är bekräftat att de handlar med krypto på ett eller annat sätt. Musk, som dessutom är en av världens rikaste, är den person som varit absolut tydligast med vilken valuta han tror på.

Bild 1 av 1sp linjer stor - Stoppa Pressarna

Kan man lagligt handla med kryptovalutor i Sverige?

Krypto är ett relativt nytt fenomen, både i Sverige och globalt. Det kan därför vara svårt att veta vad som är lagligt och inte. Men, vi kan först och främst försäkra er om att det är helt lagligt att handla med krypto. Det spelar ingen roll vad du bestämmer dig för för valuta, utan du kan förmodligen handla dem på ett säkert sätt hos en krypto mäklare online.

Det enda du behöver tänka på är att du gör det rätt och lagligt från ditt håll också. Är det något som är oklart så finns det rättslig vägledning att få. Ta hellre hjälp en gång för mycket än en gång för lite. All handel med ekonomiska tillgångar bör tas med stort allvar. Bara för att handeln sker helt online så blir den inte mindre verklig, även fast det kan kännas så. 

Hur hittar man en bra kryptomäklare?

Först och främst måste du bestämma dig vad för krypto du vill köpa. Detta kommer du fram till genom att höra på vad experterna har att säga. Gör din research, och kom ihåg att få information från flera håll. När du väl bestämt dig så är det dags att hitta en bra krypto mäklare. Det gör du enklast på cryptomeister, som är en tjänst som listar och recenserar krypto mäklare. De gör helt enkelt jobbet lättare för dig, och du kan fokusera på att bedöma vilken valuta du ska köpa. 

Saker att kolla på när du väljer var du ska köpa din krypto kan vara saker som vad de tar för avgift, vilka betalningsmetoder som finns, och hur deras utbud ser ut. Olika ställen passar olika människor, som alltid. Använd deras bedömning, men gå inte helt blint på den. Du vet bäst själv vad du är ute efter. 

Artikeln är ett samarbete med Cryptomaister.com